Kampdag: FKH - SIF

Det er 2. påskedag, og det betyr eliteseriefotball. Vi møter FK Haugesund på bortebane til årets tredje serierunde.

Annonse:

Årets femte bortekamp, derav den andre i serien, står for tur, og det er i kveld FK Haugesund som står på motsatt banehalvdel.

Etter å ha brukt forsesongen på å ta oss videre til semifinalen i cupen, der det dessverre ble tap for Molde, har vi innledet årets sesong med to tap. Vi ga riktignok Molde god kamp lenge både i cup og serie, og spesielt de første 45 minuttene på Marienlyst forrige helg viste våre gutter hva som bor i dem.

Fred Friday ga oss fortjent ledelsen da han stupheadet et godt innlegg fra Lars Vilsvik i nettmaskene, men gjestene snudde kampen i den andre omgangen. Dermed jakter vi fortsatt årets første poeng når vi i kveld går ut på Haugesund Sparebank Arena.

Det gjør også kveldens motstander. FKH innledet sesongen med 1-3-tap hjemme for Sandefjord, og tapte 2-1 borte mot Vålerenga i runde to.

Fjorårets oppgjør endte 2-1 til Haugesund. Den gangen scoret Fred Friday vårt mål. De to foregående sesongene har det vært målrike oppgjør, som i 2020 endte med en dramatisk 3-2-seier etter at Lars-Jørgen Salvesen stanget inn seiersmålet på overtid. Høsten 2019 endte det 2-2, den gangen etter to fulltreffere fra Salvesen.

Vi har med oss følgende tropp til Haugesund:

1. Viljar Myhra
40. Morten Sætra

2. Ari Leifsson
4. Thomas Grøgaard
5. Niklas Gunnarsson
26. Lars Vilsvik
71. Gustav Valsvik

6. Ipalibo Jack
8. Johan Hove
10. Herman Stengel
17. Tobias Gulliksen
84. Ole Enersen
92. Kreshnik Krasniqi

7. Halldor Stenevik
9. Fred Friday
11. Kristoffer Tokstad
88. Lars-Jørgen Salvesen

FK Haugesund - Strømsgodset har avspark 18:00 og kampen sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 5.

Annonse fra Eliteserien: