Jørgen Isnes ny hovedtrener

Jørgen Isnes (43) er Strømsgodsets nye hovedtrener. Han har signert kontrakt med klubben ut 2025-sesongen.

Annonse:

For en måneds tid siden meddelte Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen at de ønsket å fratre sine stillinger som hovedtrenere i klubben. Siden serieslutt har det blitt jobbet med å få på plass en ny hovedtrener i tråd med klubbens strategiplan.

I denne prosessen har det vært mange navn på bordet, men KFUM-trener Jørgen Isnes pekte seg tidlig ut som et førstevalg i henhold til vår profil. 

- Jørgen Isnes seilte raskt opp som den sterkeste kandidaten til jobben. Jørgen har vist over tid i Kåffa at han er god lagbygger, han er hardtarbeidende, ambisiøs, faglig sterk og har gode menneskelige egenskaper til å lykkes her hos oss. Jørgen Isnes og Strømsgodset vil være en god match, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Vi har derfor gleden av å annonsere at Jørgen Isnes i dag har signert en treårsavtale med Strømsgodset og blir vår nye hovedtrener. Det etter å ha tilbrakt de siste åtte årene i KFUM, derav seks år som hovedtrener. Før det var han elleve år i Lørenskog, som både spiller, assistent og hovedtrener.

- Vi ser på Jørgen Isnes som en meget spennende trener for å utvikle klubben og spillerne våre videre. Han passer for vår profil, han er faglig sterk og veldig tydelig og uredd på hva som skal til. Han vet hvordan han vil ha det, er god på feltet og flink med folk, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Isnes ble presentert på en pressekonferanse på Marienlyst klokken 12 i dag.

- Jeg er stolt og ydmyk. Det å få trene Strømsgodset er noe av det største og kuleste du kan gjøre i norsk fotball. Og det tror jeg vil kle meg godt, sier 43-åringen.

Kjøp sesongkort til 2023-sesongen her.

Alle foto: Børre E. Helgerud

Jørgen Isnes har etter hvert blitt et velkjent navn i norsk fotball takket være sine gode resultater i KFUM, som han har ført til kvalifiseringsplass i OBOS-ligaen tre ganger på de siste fire sesongene.

Fotball er følelser. Drammen og Godset byr på nettopp det gjennom fans, sponsorer, sanger og klubb. Jeg har hatt et ekstra øye til Godset i alle mine år, så dette blir deilig.

— Jørgen Isnes

Trenerkarrieren startet i Lørenskog tilbake i 2009. Den tidligere Skeid-spilleren ble først Lørenskog-spiller i 2004, og fem år senere startet han trenerkarrieren som spillende assistenttrener i samme klubb. Etter 2012-sesongen avsluttet han så spillerkarrieren da han tok over hovedtreneransvaret i klubben, før han etter to sesonger skiftet beite til KFUM, der han foran 2015-sesongen ble assistenttrener under Ståle Andersen.

Etter to år som assistenttrener på Ekeberg tok han over som hovedtrener for KFUM i PostNord-ligaen i 2017, etter at de rykket ned fra OBOS-ligaen året før.

Året etter ble det opprykk tilbake til OBOS-ligaen, og i løpet av fire sesonger på Norges nest øverste nivå har altså KFUM vært i kvalifiseringsspillet om opprykk til Eliteserien tre ganger.

Klubbens prestasjoner i denne perioden har gjort at Isnes har blitt trukket frem ved gjentatte anledninger når eliteserielag har vært på jakt etter ny hovedtrener. Han har imidlertid gang på gang blitt værende i KFUM - frem til han nå omsider tar steget opp til Eliteserien som Strømsgodset-trener.

- Fotball er følelser. Drammen og Godset byr på nettopp det gjennom fans, sponsorer, sanger og klubb. Jeg har hatt et ekstra øye til Godset i alle mine år, så dette blir deilig. 

Vi ønsker Jørgen Isnes hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Se dagens pressekonferanse i opptak her.

Annonse fra Eliteserien: