Jonathan Parr legger opp

Etter 16 år, ni A-landskamper for Norge, spill i Premier League for Crystal Palace og til slutt seks år i Strømsgodset har Jonathan Parr (33) valgt å legge fotballskoene på hylla. Nå går den nyutdannede siviløkonomen ut i nye, spennende oppgaver.

Annonse:

- Det er spesielt, det er jo det. Jeg har drevet med dette i 16 år, og brukt halve livet mitt på det, så det føles rart, men også riktig, innleder Jonathan Parr.

Han ender dermed på 128 kamper for Strømsgodset, etter å ha kommet til klubben i forkant av 2016-sesongen.

I løpet av disse årene har han blitt kåret til årets SIF-spiller av supporterne, representert klubben i cupfinalen og i Europa, kjempet om både medalje og mot nedrykk - og ikke minst var han en del av det historiske laget som vant åtte kamper på rad høsten 2017.

- Jonathan Parr legger en stor karriere bak seg, med spill i Premier League, det norske landslaget og mange kamper for Godset. De siste årene har han hatt en skade som har sørget for at det ikke har vært mulig å trene på det nivået han ønsker, og vi har stor forståelse og respekt for valget han nå har tatt. Vi ønsker å takke han for innsatsen i Strømsgodset, sier leder for sport- og spillerlogistikk Jostein Flo.

Se bildegalleri fra karrieren til Jonathan Parr. Foto: Børre E. Helgerud og NTB Scanpix

Etter seks år i Strømsgodset og 16 år som profesjonell fotballspiller er det nå altså kroppen som sier stopp. Kneskaden han pådro seg sommeren 2020 har gjort det vanskelig å trene jevnlig med høy intensitet, og han føler nå at tiden er inne for å gå videre i en ny karriere.

Det etter å ha vært i tenkeboksen over lengre tid. Allerede før forrige sesong var han på tanken å avslutte fotballkarrieren, men det ble én sesong til for Jonathan Parr i Strømsgodset.

Glad i klubben

I samråd med Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen valgte han den gangen å fortsette gjennom 2021, for å bidra for klubben i en krevende sesong. Ti måneder etter forrige eliteseriekamp var han i startelleveren i serieåpningen mot Lillestrøm, der han var involvert i forarbeidet i to av målene og spilte en strålende kamp på venstrebacken. 

Til slutt ble det 18 kamper i hans siste sesong som profesjonell fotballspiller, og han er glad for å få en positiv avslutning på både karrieren generelt og tiden i Strømsgodset.

- Det var fint å avslutte med en god sesong, og å være med på den positive kurven jeg føler klubben er inne i nå, innleder han, og går sømløst videre til å prate om tiden han har hatt i Strømsgodset.

- Godset er jo den klubben jeg har spilt lengst i gjennom min karriere. Jeg har blitt veldig glad i klubben, og kommer helt klart til å følge med videre og heie på gutta. Jeg må bare takke alle for seks fine år, og for de jeg har blitt kjent med i og rundt klubben.

Før han nå trer ut av porten på Marienlyst for siste gang, i alle fall som en del av spillergruppa, ønsker han å takke supporterne. Som tidligere nevnt ble han allerede i sin første sesong i klubben kåret til årets spiller, og han setter stor pris på samholdet han har opplevd mellom klubb og supportere.

- Det er utrolig hvordan de har støttet oss gjennom de siste årene. Måten de sto bak oss denne sesongen betydde mye for oss alle. Bortekampen mot Lillestrøm står for meg som et godt eksempel, der de sang og var helt i hundre, selv om vi spilte en dårlig kamp.

- Den støtten vi fikk da vi kom bort til dem etter kampen, der de sto igjen og sang for oss, gjorde sterkt inntrykk på meg. Det viser mye av samholdet som er i og rundt klubben, sier han om det som til slutt skulle vise seg å bli hans siste kamp i Strømsgodset-drakta.

Går inn i ny karriere

Etter å ha fullført mastergrad i fjor sommer, med karakteren A på selve masteroppgaven, er også timingen god for å gå videre til nye oppgaver. Nå venter en fulltidsstilling som vekstsjef i det Askeladden-startede firmaet Rebil for den tidligere fotballspilleren.

Det blir selvfølgelig spesielt å tre ut av fotballens rekker etter en lang karriere, men Jonathan ser frem til nye oppgaver og en litt annerledes hverdag.

- Jeg begynte å jobbe deltid i fjor høst, og når jeg nå ikke kunne fortsette fikk jeg tilbud om å begynne der på fulltid. Det blir en ny hverdag for meg, smiler han.

Hele Strømsgodset ønsker å takke Jonathan Parr for innsatsen i SIF-trøya, og ønsker han lykke til videre i ny jobb. 

Annonse fra Eliteserien: