Johnny Vidar Pedersen er død

En av Strømsgodsets legender fra 60 og 70 tallet, Johnny Vidar Pedersen, gikk bort i juli, 75 år gammel.

Annonse:

Johnny Vidar kom til Strømsgodset fra Åssiden før 1966 sesongen, og spilte fast på laget som rykket opp til Eliteserien for aller første gang. Strømsgodset besto den gang utelukkende av lokale spillere, og laget spilte seg inn i Drammensernes hjerter med offensiv, positiv og morsom fotball.

I 1969 spilte vi vår aller første cupfinale, og Johnny Vidar Pedersen spilte en helt avgjørende rolle på veien til Ullevaal. Han scoret i 2-1 seieren over Eidsvold Turn i 3. runde, i 4-4 kampen mot Skeid i kvartfinalen, før han scoret et vidunderlig mål på Briskeby i semifinalen da han utlignet til 1-1 med et stjernetreff fra 20 meter i vinkelen mot HamKam. Senere avgjorde Ingar Pettersen kampen og vi gikk til cupfinale – og ble mestere etter 5-3 mot Fredrikstad. Vi spilte omkamper både i kavrtfinalen, semifinalen og selve cupfinalen dette året og Johnny Vidar spilte alle disse kampene som det fortsatt snakkes om på klubbhuset på Gulskogen.

I 1970 var Johnny Vidar en del skadet, men spilte nok kamper til å bli både Seriemester og Cupmester, mens han i 1973 igjen spilte samtlige kamper da vi ble Norgesmester for tredje gang på fem sesonger.

Johnny Vidar Pedersen var en meget habil fotballspiller, med god forståelse, god teknikk og et godt skudd. Han var anvendelig og ble brukt både som midtstopper og sentralt på midten, men også som back. Han var en populær og godt likt lagkamerat som jobbet hardt og alltid ga sitt ytterste for klubben.

Vi minnes også hans enorme interesse for fisking… Han hadde stanga med uansett hvor vi dro, og fisket fra ferjeleier og elvefar på våre reiser til bortekamper Norge rundt den gang da. «Johnny Vidar kunne fiske i en søledam» heter det seg blant de eldre på SIF-huset.

Han la opp etter 1974 sesongen, etter 176 kamper og 8 mål for Strømsgodset, med tre cupgull og et seriemesterskap på merittlisten. Ingen SIF spillere har flere mesterskapsmedaljer, og hans navn vil for alltid huskes som en av klubbens legender.

Strømsgodset lyser fred over Johnny Vidar Pedersens minne.

Ekte kjærlighet
Rune Marthinsen

Annonse fra Eliteserien: