Johan Hove solgt til Groningen

Johan Hove har signert for nederlandske Groningen og forlater Strømsgodset etter fire og et halvt år.

Annonse:

Johan Hove kom til Strømsgodset fra moderklubben Sogndal som 17-åring sommeren 2018, og har vært en høyst betydningsfull mann for klubben de siste årene. Etter 125 kamper og 30 mål for Strømsgodset reiser 22-åringen nå videre til nederlandske Groningen.

- Johan kom til oss som en ung gutt og et stort talent, og har utviklet seg til å bli en veldig viktig spiller med masse målpoeng fra sin midtbaneposisjon. Han er en fantastisk person som alltid legger lista høyt, og han har jobbet hardt og tålmodig for å ta det neste steget. Johan fortjener å ta dette steget videre, og jeg er helt sikker på at han kommer til nå langt, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Johan signerte for sin nye klubb i dag og blir spilleklar innen kort tid. Mandag var han på Marienlyst for å ta kontakt med lagkamerater, støtteapparat og klubben forøvrig.

- Det er litt blandede følelser. Det blir spesielt å forlate Strømsgodset, og det er trist og tungt å ta farvel til lagkamerater og kolleger som jeg har hatt et tett forhold til. Men det er også noe jeg gleder meg til, og en utfordring jeg har ønsket, som jeg tror jeg er klar for, sier Johan Hove i avskjedsintervjuet med Strømsgodset.

Johan har gjentatte ganger både fortalt og vist hvor mye Strømsgodset betyr for ham etter fire og et halvt år i Drammen. Vi lot ham selv få prøve å sette ord på hvordan han ser tilbake på tiden i klubben, nå som han nå drar videre.

- Jeg kan dra frem mange øyeblikk, men det er ikke enkeltkamper jeg sitter igjen med. Det er hverdagen. Komme på Marienlyst, trene og møte guttene. Gjøre ting sammen og få til ting sammen. Gå ut på Marienlyst og høre Gamle Gress før fløyta går. Det er de små tingene man sitter igjen med.

Gjenopplev alle Johans 30 scoringer for Strømsgodset her.

Johan forteller at han har tenkt seg godt om den siste tiden. Det har vært flere klubber involvert, men valget falt altså til slutt på Groningen, som i skrivende stund ligger på 15. plass i den nederlandske æresdivisjonen.

- Det har vært krevende, og det har vært litt tankevirksomhet de siste dagene. Men Groningen er en stor klubb, som sliter litt akkurat nå. Jeg har fått et godt inntrykk fra de jeg har snakket med, og det er en fin ramme rundt kampene med en stor stadion og mange supportere. Det er en sånn ramme som jeg setter pris på, og som jeg også har satt pris på i Strømsgodset, sier Johan, som også gir honnør til klubben for overgangsprosessen.

- Strømsgodset har vært veldig fine i dialog med både meg, agentene mine og de involverte klubbene.

Se bildegalleri fra Johan Hoves tid i Strømsgodset her, sett fra kameralinsa til vår trofaste klubbfotograf Børre E. Helgerud.

Nå går han altså rett inn i kamp om overlevelse i Nederland – og det er jo tross alt noe han har fått rikelig erfaring med gjennom sine år i Strømsgodset, der vi i hans tre første sesonger kjempet en hard kamp helt til siste slutt.

- Jeg er veldig motivert for å være med på å snu det i Groningen, og skal komme der og bidra med mitt, og ta med meg mye av det jeg har lært her.

Selv om han helst skulle spilt betydningsfulle kamper i den andre enden av tabellen, gleder han seg til å spille under presset som venter. Slike kamper betyr noe ekstra for Johan Hove.

- Det er deilig å ha noe å spille for, og jeg ser på det som noe positivt når det står litt ekstra på spill. Det presset trives jeg med.

- Det har blitt mange oppturer og mange nedturer. De har vært fine de også, for det er fine erfaringer å ta med seg. Det er ikke bare gull og grønne skoger som fotballspiller, og det å kunne sette pris på begge deler tror og håper jeg at jeg har klart her. Det er masse gode minner fra Strømsgodset og Marienlyst som sitter igjen hos meg, avslutter Johan.

Strømsgodset takker Johan Hove for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for klubben over fire og et halvt år, og vi ønsker ham all lykke til videre i karrieren!

Annonse fra Eliteserien: