Johan Hove er årets SIF-gutt

I en utfordrende sesong for klubben har Johan Hove (20) gått foran. Midtbanetalentet fra Sogndal er årets SIF-gutt. Vi gratulerer så mye med utmerkelsen!

Annonse:

Årets SIF-gutt er en pris som deles ut til den spilleren som gjennom sesongen har vist stor lojalitet, gode holdninger og prestert på høyt nivå i trening og kamp. Prisen ble i sin tid etablert av nå avdøde Ole K. Karlsen – mangeårig SIF-venn og sponsor og er blitt delt ut hver eneste sesong siden storhetstiden startet på 60-tallet. Dette er en historisk utmerkelse som henger høyt i Strømsgodset.

Det er kunstner Oddmund Raudberget som har laget den flotte bronsestatuetten. Det spesielle med årets SIF-gutt er at det kun er mulig å vinne den én gang.

Johan Hove fikk utdelt prisen av sportssjef Jostein Flo i forkant av tirsdagens serieavslutning mot Stabæk på Marienlyst. 

I fjor ble Johan Hove kåret til årets unge spiller i Strømsgodset. At 20-åringen nå tar steget opp og mottar den store prisen sier alt om den formidable utviklingen han har hatt i 2020. Johan har rett og slett etablert seg som en av lagets viktigste spillere og en av Eliteseriens mest målfarlige midtbanespillere. Han er også del toppscorer i Strømsgodset sammen med Lars-Jørgen Salvesen (10 mål). Det ligger mye hardt og målrettet arbeid bak fremgangen og vi synes det er utrolig moro – og ikke minst fortjent - at Johan har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.

Johan er en av fire spillere som har vært på banen i samtlige kamper i 2020 - 29 av de fra start.

_BEH5398Johan Hove

- Jeg er stolt over å spille i Strømsgodset og jeg er stolt over få denne prisen. Det betyr veldig mye for meg. Tusen takk, sier 20-åringen.

- Det har vært et annerledes år og en utfordrende sesong for oss. Men jeg synes vi har stått samlet i spillergruppa og vi kom ut av den tøffe perioden på riktig side, selv om det selvsagt er skuffende å havne på 13. plass. Nå skal vi lære av det som har skjedd, forbedre oss og komme sterkere tilbake i 2021. Jeg gleder meg allerede til neste sesong i Strømsgodset, sier Johan Hove videre.

Sportssjef Jostein Flo er imponert over måten den unge midtbanespilleren har stått frem og tatt ansvar denne sesongen - både på og utenfor banen.

- Det som imponerer meg mest med Johan er innstillingen hans. Han blir aldri fornøyd og er alltid opptatt av hva som må forbedres. I år har han tatt store steg og utviklet seg på mange områder. Til tross for sin unge alder er han allerede en ledertype, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: