#jenterpåkamp

«Det er lett å tenke at det å være fotballsupporter er en typisk guttegreie, men det er det så absolutt ikke». Vi har tatt en prat med fire kvinnelige Godset-supportere om det å være jente på tribunen.

Annonse:

Selv om flere jenter går på fotballkamp i dag enn tidligere, er fortsatt jentene i klart mindretall på tribunene. Med «Jentenes kamp» ønsker vi å rette fokus mot å få flere jenter inspirert til å komme på stadion. Vi forhørte oss med fire jenter som allerede går på kamp i dag, om deres historie som fotballsupportere, og hva de mener må til for å få flere jenter på kamp. 

Navn: Linda Knudsen

Alder: 44
Antall år som Godset-supporter: 30+

Linda ble i 1997 kåret til Årets Supporter, som første jente
Linda ble i 1997 kåret til Årets Supporter, som første jente

Hvordan ble du introdusert for Strømsgodset?He,he, jeg lå i barnevogna og pappa tok meg med på kamper på 70 tallet. Jeg var med innimellom på begynnelsen av 80 tallet også. Fra 1987/88 blei jeg bitt av basillen og siden det kan jeg vel kalle meg aktiv Supporter. Ca da jeg var 13 år. Det gikk ennå noen år før jeg begynte å dra på bortekamper.

Ditt beste Strømsgodset-minne? Det begynner å bli noen oppigjennom årene nå, men seieren mot Rosenborg i 1991 var bare helt magisk. Nedrykksdrama i Kristiansand i 1996, Godset måtte vinne med 4 mål over Start. Enga og Moss måtte tape sine kamper. Det så lenge stygt ut for Godset, men det snudde heldigvis. MAGISK. Europacup kampen mot Aston Villa hvor Godset ledet 0-2 på bortebane, det endte 3-2. En opplevelse man aldri glemmer.

Hvordan ser en normal kampdag ut for deg? Førstemann ut med flagget, så hender

Det er bare å henge seg på. Vi har morsomme turer og koser oss uansett alder

— Linda
det at det blir en tur til byen først og treffe resten av gjengen. Men drar ofte rett på kamp da guttungen på 12 alltid vil være med.

Hva mener du kan gjøres for å få flere jenter på kamp?Det er vanskelig å si, men kanskje det funker med kampvorspiel for jenter. Vi har en godt sammensveiset jentegjeng men her er det plass til flere. Det er bare å henge seg på. Vi har morsomme turer og koser oss uansett alder

Navn: Karoline Narum

Alder: 24 år
Antall år som Godset-supporter: Har holdt med Godset så lenge jeg kan huske, men ble først aktiv supporter for syv-åtte år siden.

Hvordan ble du introdusert for Strømsgodset?
Pappa tok meg med på Marienlyst da jeg var liten.

Karoline med venninnegjengen på kamp
Karoline med venninnegjengen på kamp

Ditt beste Strømsgodset-minne?
Kommer ikke unna seriegullet i 2013, men de gode minnene er mange. Ferskest i minneboka er kvartfinalen i Haugesund forrige uke.

Hvordan ser en normal kampdag ut for deg?
Samles hos en av jentene eller går ut for å spise en sen lunsj/middag, tar en tur innom puben for en øl eller to før det bærer avsted til stadion ca. én time før kampstart.

Hva mener du kan gjøres for å få flere jenter på kamp?
Lignende tiltak som dette, hvor jenter kan samles før kamp og møte andre med samme interesse. Samt oppfordre de som allerede er supportere til å ta med venninner på kamp. Det er lett å tenke at det å være fotballsupporter er en typisk «guttegreie», men det er det så absolutt ikke.

Navn: Ina Marie Solheim

Alder: 49 år

Antall år som Godset-supporter: 30, men med et stort blått hjerte de siste 5 årene med sesongkort og mange bortekamper. 

Ina (i front), sammen med fotballvenninner
Ina (i front), sammen med fotballvenninner

Hvordan ble du introdusert for Strømsgodset?

Min mann da jeg var gift, min kjære lillesøster da jeg ble skilt 

Ditt beste Strømsgodset-minne?

Feiringen av seriegull i 2013! Den var fantastisk og med et helblått Bragernes Torg. Ellers vil jeg dra frem en bortekamp i Sandnes i 2014. Vi var en jentegjeng som ble med Blå Arme vestover. Gutta gjorde jobben sin og vi «gjorde utelivet» i Sandnes etterpå. En stor opptur all the way!

 

Hvordan ser en normal kampdag ut for deg?

Venninnene mine og jeg møtes gjerne på et av byens vannhull før kamp, fortrinnsvis på Strømsø-siden. Latteren sitter løst, verdensproblemer løses, og nye supporterkontakter knyttes

 

Hva mener du kan gjøres for å få flere jenter på kamp?

Vanskelig å si, men vervekampanjer er bra. Festivitasen rettet mot jentene før matchen hjemme 06.10. synes jeg er et kjempebra tiltak det bør kanskje gjøres oftere. Rabatterte billetter er også veldig bra, men det blir vel kanskje litt for kjønnsdiskriminerende?

Markedsføring av jenter rettet mot jenter, med fokus på «jentemiljøet» og samholdet, tror jeg også kan funke. Miljøet er jo veldig mannsdominert med masse testosteron, men det er mange bra damer der også ☺ Fokus bør være det bra samholdet, at alle er så utrolig inkluderende og at det er et veldig bra supportermiljø.

«Livet er morsommere for dem som er glad i fotball» stemmer ganske så bra 😃

Navn: Lisa Dischler Gundersen

Alder: 27 år
Antall år som Godset-supporter: Så lenge jeg kan huske.

Hvordan ble du introdusert for Strømsgodset? Jeg er vokst opp på Gulskogen og ble tidlig introdusert for Strømsgodset da mine foreldre er trofaste fans. Jeg startet opp i Strømsgodset allidrett og var også med i Små blå.

Ditt beste Strømsgodset-minne? Mitt beste Strømsgodsetminne er når vi vant cupgull.

Hvordan ser en normal kampdag ut for deg?En normal kampdag for meg er egentlig en helt vanlig dag, men jeg gleder meg alltid veldig til kamp og møter gjerne opp i god tid før den starter.

Hva mener du kan gjøres for å få flere jenter på kamp? Jeg tror at mange tenker på fotballsupportere som voksne menn som står og synger i flokk, men det er så mye mer enn det. Ta med deg en venninne eller to, møt opp på stadion og kjenn på stemningen. Da tror jeg mange blir fristet til å dra på kamp igjen.

Ønsker du å delta på kampvorspiel før kampen mot Haugesund? Meld deg på HER

Annonse fra Eliteserien: