- Jeg slipper meg mer løs

Kristoffer Tokstad har vært en av SIFs beste spillere i sesonginnledningen. Fredag gjestet han Godset Live sammen med assistenttrener Håkon Wibe-Lund.

Annonse:

Rent bortsett fra å fokusere på søndagens kamp mot Kristiansund BK, ble det tid til å prate med Tokstad om fremgangene han opplever i Godset. 27-åringen fra Romerike er endelig i ferd med å få ut sitt potensial i blå drakt. Han banket inn to flotte mål i de siste treningskampene før seriestart og på de første fire seriekampene har løpsmaskinen fulgt opp med gode prestasjoner.

Ikke bare har Tokstad gjort en god jobb for laget rent defensivt, han har også virksom fremover på banen og fått en relasjon med Lars Vilsvik på backen.

- Jeg slipper meg mer løs på trening og tar med meg det inn i kamp. Det er deilig, sier kantspilleren.

I fredagens Godset Live fikk han spørsmål hva årsaken til dette er. Se hele sendingen her:

- Jeg har fått trent bra over tid og sluppet unna sykdom og skader. Det er nok den viktigste årsaken, fortalte han.

Tillit og tydelighet er også en medvirkende faktor.

- De tidligere årene har jeg også spilt i flere posisjoner, mens jeg i år er blitt drillet i én posisjon. Det gjør det også lettere for meg.

Vokser på tillit

Håkon Wibe-Lund, som også var gjest i sendingen, underbygde den forklaringen. Han har sett en spiller i betydelig fremgang over tid på trening og det er også grunnen til at Tokstad fikk tilliten i første seriekamp. Etterpå har ikke 27-åringen sett seg tilbake.

- Kristoffer har hatt en lang periode der han har trent regelmessig og både bygd form og trent spesifikt i sin rolle, samtidig som han har fått tillit til å utøve det i kamp. Man vokser på det og det har Kristoffer gjort, sier assistenttreneren.

Hvordan har Tokstad selv opplevd å ikke å ut det han vet han er god for?

- Det er sykt frustrerende, men samtidig er jeg en person som ikke mister hodet helt. Man må bare glemme det, jobbe hardt og så vet jeg at sjansen vil komme, sier den sympatiske Romerike-karen.

Tokstad har hele tiden vært tydelig på at han ønsker å bli værende i Strømsgodset og vise seg fra en bedre side. Dette har han jobbet hardt for. Da er det desto hyggeligere, og ikke minst fortjent, at han nå lykkes.

Drar i samme retning

- Hva er den største forskjellen på Strømsgodset i år kontra i fjor, Kristoffer?

- Hele troppen drar i samme retning, ikke bare de 11 som er utpå der. Jeg synes det er den største forskjellen. Jeg føler vi som lag jobber knallhardt sammen. Innbytterne som har kommet inn i kampene har hevet laget og det gir oss en ekstra boost utpå der.

Søndag venter Kristiansund BK på Marienlyst. Det er på tide å komme tilbake på vinnersporet igjen. Ikke minst med tanke på at vi røk begge kampene mot hardtarbeidende KBK i fjor.

- Vi har masse å revansjere mot Kristiansund, sier Tokstad.

- Hva må til for å senke KBK?

- Vi må følge den planen vi legger på trening, fortsette det harde arbeidet og være offensive i hodet.

I sendingen forteller også Håkon Wibe-Lund om sine tanker foran søndagens kamp. Gjestene har i likhet med Godset vunnet én kamp denne sesongen. Den kom hjemme mot VIF. På de tre siste kampene står de med to tap og en uavgjort.

Billetter kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: