- Jeg er stolt av guttene

Henrik Pedersen irriterte seg over at det ikke ble poeng i Bodø, men ser et Strømsgodset i stadig utvikling og fremgang.

Annonse:

Bodø/Glimt er landets soleklart beste fotballag om dagen. Likevel besluttet HP og hans team å reise til Aspmyra med en plan om å presse serielederen høyt. Det lykkes vi godt med og i lange perioder satte vi trykk på Glimt.

Henrik Pedersen er av den oppfatning at vi må våge å være oss selv – også mot de beste i ligaen – for å kunne utvikle spillestilen og komme opp på et høyere nivå selv. For HP var det uaktuelt å reise til Bodø å legge seg bakpå og håpe på det beste. Det lærer man svært lite av.

- Vi møtte det beste laget i Norge og bestemte oss for å være oss selv. Vi ville vise hvem vi er og vår måte å spille fotball. Jeg synes vi spiller en flott bortekamp, selv om det ikke blir poeng, sier HP mens han venter på flyet i Bodø.

Han vet hvilken risiko det innebærer å stå høyt og mellomhøyt i store deler av kampen mot Norges mest giftige lag i omstillingsfasen. Så var det også etter våre balltap som Glimt skapte sine største sjanser og scoret mål.

- Vårt høye press sitter hele kampen. Vår største utfordring er det som skjer når vi taper ballen og de spiller omstillinger på oss. Vi er ikke dyktige nok når vi taper ballen, sier Henrik i sin analyse.

Men 14 cornere og 11 avslutninger på Aspmyra burde likevel være nok til å få med seg noe hjem. Det sier også en hel del om kampbildet.

- Vi er sinnssykt godt forberedt og jeg synes vi spiller en modig og taktisk god bortekamp, sier HP.

Han begynner selvsagt å bli lei hederlige tap og det er alltid ting å forbedre. Godset var også gode mot RBK på Lerkendal og meget gode i 1. omgang mot Molde på Marienlyst, men vi blir hardt straffet defensivt og sitter igjen med null poeng. I et større og litt lengre perspektiv ser likevel Henrik Pedersen et ungt og fremadstormende Strømsgodset med en klar identitet og stor utvikling.

- Vi er på rett vei i mange faser av spillet og jeg er megastolt av guttene. Vi tenker både langsiktig og kortsiktig og jeg synes vi kommer tettere på de beste lagene i ligaen. Vi viser også igjen at vi er superform og vi holder hele veien fysisk. Mot slutten hadde vi flere sjanser til å få 3-3, sier Strømsgodsets danske hovedtrener.

Se høydepunktene fra kampen her:


Annonse fra Eliteserien: