Jack signerte treårskontrakt

Låneavtalen med Ipalibo Jack (21) gjøres permanent. Midtbanesentralen har signert kontrakt med Strømsgodset til sommeren 2023.

Annonse:

På overgangsvinduets siste dag kan vi presentere en meget god nyhet for alle som er glad i Strømsgodset. Det er klart at Ipalibo Jack blir værende i klubben de neste tre årene og det er utvilsomt en viktig brikke som nå faller på plass.

- Dette har vært målsettingen vår hele tiden i dette overgangsvinduet. Vi har hatt en opsjon som vi har ønsket å benytte oss av og vi er svært fornøyd med å lande denne avtalen. Jack er viktig for oss og han kommer til å bli enda viktigere fremover, sier sportssjef Jostein Flo.

Det har vært tidkrevende å komme i mål med avtalen. Ikke minst fordi andre klubber har forsøkt å kjøpe Jack ut av avtalen med Villareal. Men spilleren selv har hele tiden vært tydelig på sitt ønske om å bli i SIF og har derfor takket nei til andre henvendelser.

- Jack har heldigvis hatt et sterkt ønske om å fortsette her hos oss og vært klar på dette overfor Villareal. Jack trives godt i Strømsgodset og han har utviklet seg veldig i den perioden han har vært her. Jack passer veldig godt inn i spillestilen og rollen hans i laget er viktig. Samtidig har han potensial til å prestere på et enda høyere nivå og vi har stor tro på at skal få ut det potensialet her hos oss, sier Flo.

Nigerianeren har fått sin fotballutdannelse i Diamond Football Academy i hjemlandet – et akademi som har produsert spillere som Samuel Chukwueze (Villareal) og Kelechi Nwakali (Arsenal). Sommeren 2016 ble Ipalibo Jack hentet til Villareal og han har gått gradene i deres junioravdeling. Før det var han også en snartur innom tsjekkiske Jablonec.

21-åringen kom til oss som et helt ubeskrevet blad i norsk fotball, men satte seg raskt i respekt. Da Jack kom seg ordentlig i fysisk form utover høsten ble han etter hvert et lim i laget fra sin dype posisjon på midten – både med ballvinneregenskaper, pasningssikkerhet og fysisk tilstedeværelse.

Han fant seg raskt til rette både på og utenfor banen.

- Jeg er veldig glad for at jeg nå er en permanent del av Strømsgodset. Da jeg først kom til klubben merket jeg kjærligheten fra alle - treneren, ledelsen, fansen, alle sammen. Etter forrige sesong bestemte jeg meg for at jeg ville bli værende i Strømsgodset, sier Jack.

- Drammen er en flott by. Her har man alt man trenger og jeg liker meg veldig godt her, sier han videre.

Se hele intervjuet med Ipalibo Jack her:


Trener Henrik Pedersen gleder seg over at midtbanesentralen er med videre inn i en spennende fremtid for klubben.

- Jack var en dyktig possession-spiller da han kom, nå er han blitt en fysisk sterk 6-er. Han er blitt mer dyktig på ballen med mange pasninger fremover i stedet for til siden og bakover. Hans løpskapasitet er i ferd med å bli okay, men den skal bli mye bedre i antall sprint. En meget spennende spiller, både her og nå - men også inn i fremtiden, sier HP.

Se intervju med Henrik her:


Annonse fra Eliteserien: