Inge Thun foreslått hedret med veinavn

Strømsgodsets keeperlegende Inge Thun kan få en vei oppkalt etter seg i den nye storkommunen.

Når nye Drammen kommune etableres 1 januar 2020, skal det ikke være doble veinavn. Det betyr at totalt 91 veier i kommunen må skifte navn. Det har nå kommet inn 94 forslag til nye veinavn.

Inge Thun i aksjon mot Liverpool i 1974.
Inge Thun i aksjon mot Liverpool i 1974.

En av de som foreslås hedret med nytt navn er vår egen Inge Thun. Keeperen spilte 329 kamper for Strømsgodset og topper adelskalenderen sammen med Tor Alsaker-Nøstdahl. Inge var både fotball, håndball og bandyspiller, men det er som keeperlegende i Strømsgodset han selvsagt huskes best. Han var aktiv fra 1962 til 1977 og spilte klubben opp fra 4 divisjon i 1963 til toppserien i 1967. Han ble seriemester i 1970 og Norgesmester i 1969, 1970 og 1973. En periode på 1990-tallet var Inge keepertrener på A-laget.

Det skal også nevnes at Inge er seks ganger Norgesmester i bandy for Strømsgodset, og han spilte også på det legendariske landslaget som tok VM-sølv.

Inge Thun står bokført med fire A-landskamper i fotball. Det antallet burde selvsagt vært langt høyere. Ikke bare var Inge en fantastisk keeper, en av aller beste i sin tid, og den fremste i klubbens historie, men han var også en fantastisk type og personlighet – alltid i godt humør og med en morsom kommentar på lager.

Inge ble utnevn til Æresmedlem i Strømsgodset Idrettsforening i 2007 i forbindelse med foreningens 100-årsjublieum. Året etter døde han – bare 62 år gammel.

Inge Thun er en av de aller største spillerne i klubbens stolte historie. Han har betydd utrolig mye for Strømsgodset og er symbolet på de største triumfene denne klubben har oppnådd. Det vil være en velfortjent og verdig hyllest til Inge og hans etterkommere dersom han nå hedres med veinavn. Inge er født og oppvokst på Gulskogen og bodde hele sitt voksne Konnerud.

Endelig veinavn i den nye kommunen vedtas i desember 2018.

Annonse fra Eliteserien: