Informasjon om treninger

Fra tirsdag 12. mai starter Strømsgodsets A-lag igjen med kontakttrening. Det innebærer samtidig strenge smitteverntiltak.

Annonse:

I forrige uke kom gladmeldingen om at Eliteserie-klubbene igjen kan kjøre treninger med full kontakt og seriestart er planlagt til 16. juni. Men for å komme dit må treningene gjennomføres under et svært strengt regime.

Norges Fotballforbund har fått godkjent dette pilotprosjektet av Folkehelseinstitutten og regjeringen under forusetning av at smittevernsprotokolles etterleves. Det hviler med andre ord et stort ansvar på klubbene.

Protokollen kan leses i sin i helhet her.

De tre grunnpilarene for å hindre/bremse smittespredning er:

  • Syke personer skal ikke delta på trening
  • God hygiene praktiserer på trening
  • Redusere kontakten i gruppen, og gruppens kontakt med befolkningen

Før hver trening skal medisinsk ansvarlig screene spillere, trenere og støtteapparat for smitte og sjekke kroppstemperatur før de kan ta del i aktiviteten. Spillere, trenere og støtteapparat skal hver morgen og kveld rapportere om egen helsetilstand, og om eventuelle tegn til luftveisinfeksjon hos andre i egen husstand. Resultat av monitorering og egenrapportering skal registreres.

Felles garderober på stadion benyttes ikke - spillerne møter ferdig skiftet og dusjer hjemme.

Spillerne skal ha minimal kontakt med andre enn de nærmeste og skal ikke oppsøke offentlige steder som butikker og kafeer. De skal ikke benytte offentlig transport.

I forbindelse med trening må baller og alt fellesutstyr rengjøres etter bruk.

Grunnet de strenge kravene vil Strømsgodsets treninger i denne perioden være stengt for publikum. 

Pressen er velkommen til å overvære treningen, men grunnet smitteverntiltakene blir det noen endring på rutinene. Fotografer vil få anvist en fast plass bak reklameskiltene. Journalister kan gjøre intervjuer på stadion rett etter treningen er ferdig - utendørs og med en avstand på to meter.

Forespørsler om intervjuer meldes inn til medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen (90540475/[email protected]) - aller helst kvelden før den aktuelle trening, senest 1 time før treningen starter.

Vi trener klokken 10.00 hver dag den kommende perioden. Endringer kan forekomme.

Annonse fra Eliteserien: