- I fell in love with the club

Andrew Leggett fra Cambridge er blitt Godset-supporter på sin hals. Nå har han kjøpt stein på Folkeveggen til seg selv og pappa Frank Leggett.

Annonse:

Det hele startet for tre år siden da Andrew var på ferie i Oslo sammen med familien. Han formelig elsker fotball og hadde lyst til å se en kamp i området. Det viste seg som et lykketreff at Strømsgodset møtte Lillestrøm i Drammen.

Han dro på Marienlyst sammen med sin far Frank.

- Jeg sendte en mail til klubben som var veldig hjelpsomme med å skaffe meg billetter til kampen. Godset vant 3-1 – det var en herlig kamp og Godset-fansen var helt fantastiske, forteller Andrew.

Atmosfæren på Marienlyst gjorde noe med mannen fra Royston i Cambridgeshire. Han ble helt hektet på Strømsgodset. Etter kampen kom han i kontakt med noen supportere på sosiale medier og siden har vennskapet utviklet seg. Andrew får de aller beste skussmål fra sentrale personer i GU.

- Jeg følte meg umiddelbart velkommen. Jeg følte meg som en del av klubben selv om jeg var helt ny. Både klubben og supporterne er som en stor familie som har åpnet armene og tatt meg imot, sier Andrew.

Og fastslår:

- I instantly fell in love with the club and fans.

Den varme velkomsten i Drammen har satt sine spor hos den blide engelskmannen. Da klubben lanserte Folkeveggen, eller «Wall of support» for å bruke Andrews språk, var han ikke i tvil om å være med.

- Jeg sendte et bilde av steinen til min far Frank og han ble henrykt og stolt over å få lov til å være på veggen. Han følger også med på resultatene til klubben og er stolt over å være en del av UK Godset, sier Andrew Leggett.

Han skulle egentlig vært til stede og sett hjemmekampen mot Start og bortekampen mot Vålerenga denne sesongen. Men Korona-krisen satte en stopper for det.

- Jeg må se hva som skjer med pandemien før jeg planlegger min neste tur. Men hvis alt går bra så håper jeg å se en kamp eller to denne sesongen, sier Andrew.

Han var til stede på mange kamper i 2017 og 2018 – inkludert cupfinalen mot Rosenborg. Andrew er med både hjemme og borte. Når det er bortekamp reiser han alltid til Drammen først for å reise sammen med fansen til stadion.

- Det gjør opplevelsen enda bedre. Jeg har også med meg et eget UK Godset flagg på kampene, sier han engasjert.

- Hva er ditt beste Godset-minne?

- Det er bortekampen mot Vålerenga i 2018. Jeg reiste over på kampdag og tok toget fra Oslo lufthavn til Drammen. Jeg møtte alle på puben og ble ønsket velkommen av en gruppe supportere som sang «Yellow and black army» - en Cambridge-sang-. Jeg reiste med bussen til Oslo sammen med en herlig gjeng. Bussturen var fantastisk – og 4-1 seieren var fantastisk. Det var kjempetrykk i bortesvingen og et stort høydepunkt for meg.

De som følger Andrew Leggett i sosiale medier vil se at mannen titt og ofte er iført Godset-drakt. Han er også en ambassadør for Aass Bryggeri.

- Jeg er stolt når jeg går med Godset-drakten min i England. Folk stopper meg og spør hvilken drakt jeg har på meg og da forklarer jeg at det er det beste laget i Norge, sier Andrew med et smil.

Han er også hardbarket Cambridge United-supporter og følger klubben i tykt og tynt.

- Jeg er helt vill etter The U`s og reiser rundt i hele England for å følge laget. Cambridge er som Strømsgodset – en skikkelig familieklubb, sier Andrew Leggett.

Strømsgodset takker Andrew for støtten og vi gleder oss til se ham tilbake i Drammen og på Marienlyst sammen med resten av GodsetUnionen.

#JegErMed

 

Annonse fra Eliteserien: