HP ser frem mot innspurten

Søndag reiser Strømsgodset til Kristiansund hvor vi sikret plassen i siste serierunde i fjor. Foran denne kampen har vi tatt en prat med Henrik Pedersen om hvordan han opplever situasjonen vi nå står i. Se hele intervjuet her.

Annonse:


- Vi har en lang rekke med kamper uten seier, Henrik. Hva gjør det med spillergruppen din, med fokuset deres og tilstedeværelsen?

- Det er det som har imponert meg mest med spillerne. I den siste uken var det en utrolig vilje og engasjement og en utrolig tro på tingene. Det har også vært bildet den her uken. Jeg ser en tropp som har kjemperespekt for situasjonen, men også en tropp som er modig og som har lyst til å gjøre det godt og vinne fotballkamper igjen.

- Hvilke krav stilles til deg som leder for denne gruppa at vi skal snu trenden?

- For meg er det aller viktigste at vi ikke skal gjøre verden til et bedre sted eller dårligere sted. Vi skal beskrive tingene som de er. Alle som kjenner meg vet at jeg stiller utrolig høye krav til spillerne. Derfor er analysen av Bodø/Glimt-kampen tøff for mange spillere, fordi vi er nødt til å beskrive virkeligheten som den er. Det er noen grunner til at vi ikke vant kampen, men vi skal også se på de gode tingene som vi leverte mot Bodø/Glimt. Derfor gjelder det å være et speilbilde på det spillerne ikke selv kan se og hjelpe dem på vei til å være den beste utgaven av seg selv.

- Er det en enkel forklaring på hvorfor rekken uten seier er blitt så lang?

- Det enkle er å si at vi har sluppet inn for lette mål og scoret for lite. Men, og nå spiller jeg kanskje den samme plata igjen, til tross for at vi ikke har vunnet så synes jeg vi har hatt mange gode prestasjoner, men det har vært dyrt å gjøre feil i eget felt og det har vært dyrt å ikke være effektiv i motstanderens felt. Der skal vi bli bedre. Men jeg merker at guttene er sultne på å gjøre det bedre. Jeg merker at disse guttene vil alt det beste for klubben og de er stolte over å spille her.

- Hva skal man gjøre for å snu trenden?

- Jeg synes den siste kampen mot Bodø viser at vi gjør det fint på mange områder, men vi må være på over 95 minutter. De to målene de får er jo ikke engang sjanser. Det skal vi simpelthen minimere. Og derfor arbeider vi med en masse spill på treningene nå hvor det handler om å forsvare eget mål og score mål. Der merker jeg en utrolig fokus hos spillerne.

- Når man ikke vinner fotballkamper så kommer også de kritiske spørsmålene. Hva gjør kritikken med deg som trener og person?

- Det gjør ingenting. Jeg vet hva gjør fra jeg står opp om morgenen til jeg går i seng om kvelden. Jeg gjør alt hva jeg kan for denne klubben fordi jeg elsker å være her og jeg er stolt over å være her. Jeg merker at spillerne gjør det samme og mitt trenerteam gjør det samme. Men jeg hater å tape fotballkamper. Jeg hater det! Men å bli offer og si at verden er et dårlig sted fordi vi taper fotballkamper og verden er et godt sted fordi vi vinner, slik kan ikke vi arbeide. Vi må arbeide utfra den strategi vi har. Så gjør vi ALT vi kan fra kampen er ferdig til å lage den beste analyse, til å lage den beste ukeplan, til å ha den beste trening hver eneste dag, til å lage den beste gameplan og utføre den best mulig for å ha størst sannsynlighet til å vinne den neste kampen. Jeg er sikker på at vi skal snu dette, slik at det ikke bare blir godt spill, men også poeng på konto.

- Vi skal til Kristiansund på søndag. Der har vi gode minner fra i fjor hvor vi reddet plassen. Hva ser du for deg nå?

- Jeg ser at vi kan gjøre det samme igjen. Vi skal møte et KBK-lag som spiller slik de hele tiden har gjort. De er riktig sterke fysisk, de er gode på dødballer, de er gode på sine hurtige omstillinger og direkte spill. Det skal vi stå mot og matche dem på de parameterne. Og så må vi sette tempo i kampen, spille vår fotball og være dyktige på ballen fordi de er godt organisert. Vi har scoret 25 prosent av våre mål mot lag som ligger lavt, så vi er faktisk blitt langt dyktigere der, selv om vi selvfølgelig skal score flere mål. Vi gleder oss til oppgaven og har en kjempetro på at vi kan løse den.

Annonse fra Eliteserien: