HP: Intensitet er alltid et tema for oss

Henrik Pedersen vil se Godset-spillere som løper sokkene av seg mot MIF - og han vil se et Ælv Classico med høyt tempo og intensitet.

Annonse:


Strømsgodset leverte en av sesongens beste kamper rent spillemessig mot Rosenborg på lørdag, men det holdt ikke til poeng. Likevel er det fremskritt i flere faser og det er det naturligvis viktig å bygge videre på.

- Selvfølgelig er vi på rett vei. Når jeg tenker på den første kampen mot Start, hvor det egentlig bare var langballer, og frem til den siste kampen mot Rosenborg, så har vi tatt enorme steg på ballen. Vi er blitt gode når motstanderen går høyt på oss og vi blir stadig bedre når motstanderen står lavt. Men vi mangler stadig vekk å få det omsatt og bli enda mer effektive, sier Henrik.

Han synes laget ser bra ut i etablert spill, men at det er forbedringspotensial etter balltap og på dødballer.

- Det blir også et stort tema igjen mot Mjøndalen, sier SIFs hovedtrener.

Mot Rosenborg var Henrik Pedersen veldig aktiv på sidelinjen for å drive opp tempo og intensitet i kampen og ikke minst det å få ball raskt tilbake i spill. Det er nok sjelden at en bortetrener agerer slik på Lerkendal.

Men når det gjelder Henrik agerer han alltid slik.

- Vi forsøker alltid å få høyest mulig intensitet i kampene fordi vi har noen spillere som kan løpe mye og som kan klare høy intensitet over 90-95 minutter. Selvfølgelig er det et tema for oss. Det er det på hjemmebane, det er det på utebane, det er det når vi møter de beste, det er det når vi møter de neste beste - det er alltid et tema for oss. Vi vil alltid ha ballen mest mulig i spill, sier HP.

- Er det andre nøkkelfaktorer som må på plass for at vi skal sikre tre poeng?

- I morgen møter vi igjen et fysisk sterkt og godt organisert lag. Det kommer mange langballer, det blir mye andreballsfotball og steg nummer 1 er å matche Mjøndalen på deres enorme fysikk. Så blir det spennende å se hva gjør på ballen mot deres kompakte måte å forsvare seg på.

Selv om Henrik som hovedtrener har en pragmatisk og analytisk tilnærming til denne kampen, forstår han også den følelsesmessige dimensjonen som ligger i lokalderbyet.

- Det betyr masse også for oss og det er den viktigste kampen vi har fordi det er den neste. Det vi gjør hver gang er bruke mange timer på å forberede oss best mulig og vi har brukt mange timer på å forberede kampen mot Mjøndalen og lagd en gameplan som vi tror skal til for å vinne kampen, sier SIF-treneren.

Annonse fra Eliteserien: