HP: Det er vårt DNA

Henrik Pedersen har forventninger om at det blir en kamp med høy intensitet når Vålerenga gjester Marienlyst søndag kveld.

Annonse:

- Vi har brukt mye tid på analysen av Vålerenga for å optimere vår egen sjanse for å vinne kampen. Det er ingen tvil om at Vålerenga er et godt, organisert lag. Defensivt har de en veldig tydelig profil, enten med deres høye press eller deres dype blokk hvor de ligger veldig kompakt og spiller gode omstillinger med deres dyktige individualister. Det er tydelig å se at det er et gjennomarbeidet lag, sier Henrik Pedersen.

- Vi prater ofte om intensitet – det er vel viktigere enn noen gang at vi får en kamp med høy intensitet og masse tempo?

- Det skal det også være denne gangen. Det som er fett med å møte et lag som Vålerenga er at de også skaper intensitet i kampen. Vi kommer til å bli utfordret av de på intensitet, men selv om vi gjør det skal vi sette intensiteten i flest mulig perioder av kampen. Vi kommer til å bli testet på alle parameter og det er noe våre spillere lærer av. Vi gleder oss til den utfordringen.

- Men vi skal også vise dem at de aldri får fred på ball og at vi har trøkk i det kollektive presset?

- Det er vårt DNA og det har det vært i mange kamper. Den siste kampen vi ikke så det like var mot nettopp Vålerenga og vi har en del å revansjere fra den prestasjonenn. Hvis vi skal ha en sjanse mot Vålerenga, og det tror jeg 100 prosent på, så er intensitet et nøkkelord. Både intensitet i det fysiske, men også intensitet i det mentale. Vi må være online hele tiden.

Se hele intervjuet med Henrik her:


- Og så blir det viktig at vi scorer i de gode periodene våre, som vi ofte prater om?

- Vi arbeider mye med å få spilt sjansene enda større. Vi skaper utrolig mange sjanser, men hvis vi skaper større sjanser så blir også den siste pasningen inn foran mål lettere. Det å komme foran og score på den første sjansen betyr selvfølgelig mye.

- Hva har det å si for inngangen til matchen at vi har flere spillere tilbake?

- Det betyr at vi har hatt en riktig god treningsuke med høy kvalitet, kanskje en av de beste treningsukene vi har hatt. Det er godt for en trener å ha flere muligheter i flere posisjoner, men det er likevel noen spørsmålstegn og et par spillere som er usikre til kampen.

Avspark på Marienlyst er klokken 20.30. Om du ikke er blant de 600 som skal får anledning til å være til stede på stadion, så sendes kampen direkte på TV Norge.

Annonse fra Eliteserien: