Hoven signerte ny kontrakt

Andreas Hoven (19) signerte fredag en ny avtale med Strømsgodset ut 2019-sesongen. Samtidig blir han lånt ut til Obosligaklubben Notodden.

Den hurtige vingen har hatt en flott utvikling det siste året, og ble sågar kåret til årets unge spiller i 2017 av klubbens mangeårige samarbeidspartner Aass Bryggeri.

I mars i fjor skrev Andreas kontrakt med Strømsgodset ut 2018-sesongen, og nå forlenger han altså denne avtalen ytterligere en sesong – ut 2019.

Utleieavtalen med Notodden varer frem til 31 juli. Han spiller treningskamp for sin nye klubb allerede i kveld mot Sandefjord.

- Andreas har tatt nivået bra og hevet prestasjonene sine gjennom fjoråret. Han er en spennende type med spisskompetanse i tempo og fysikk, og har potensial til å etablere seg på vårt A-lag på sikt. Nå trenger Andreas først og fremst å spille førstelagsfotball på høyest mulig nivå, og derfor tror vi et utlån til Notodden vil være det riktige steget videre, sier sportssjef Jostein Flo.

Notodden er nyopprykket til Obos-ligaen og trenes av tidligere Strømsgodset-spiller Kenneth Dokken. Telemarkingens spillestil bør passe Andreas sine kvaliteter som hånd i hanske. Selv er han glad for både forlengelsen og utlånet.

- Jeg trenger matching på høyere nivå enn Team SIF i 3 divisjon og ser frem til å få denne muligheten i Notodden. Jeg er også veldig fornøyd med å ha forlenget kontrakten i Godset. Vi har kommet frem til en god løsning, sier han.

Hans største ønske er å spille seg inn på Strømsgodset, og utlånet i Notodden er et steg i den retning.

- Notodden passer meg fint nå. De spiller typisk 4-3-3 og morsom og underholdende fotball. Jeg har et godt inntrykk av klubben og hadde en fin prat med Kenneth i forrige uke, sier 19-åringen.

Andreas Hoven har fire innhopp for Godset i Eliteserien. Drammensgutten fikk sine første minutter på Marienlyst mot Rosenborg i august.

_K8A5690Andreas Hoven

Henrik Bredeli (19) går også på et nytt utlån. Venstrebacken var innom Strømmen og Fredrikstad i fjor, og nå er det klart at han skal spille for Bærum denne våren – i første omgang frem til 31. juli.

Annonse fra Eliteserien: