Hove sørget for tre poeng

En tidlig scoring av Johan Hove sikret Godset seieren og tre poeng i årets første hjemmekamp.

Annonse:

Se hva Henrik og Johan hadde å si etter kampen.

Etter en lang vår var det endelig klart for Eliteserie-fotball på Marienlyst igjen når Odd gjestet Drammen.

Selv om det bare var 200 tilskuere på plass runget Gamle Gress godt utover arenaen i dommeren blåste for avspark. Stemningen var med det satt og det tok ikke lang tid før Johan Hove takket for tillitten. 

Kampen var nemlig bare halvannet minutt gammel i det unggutten fra Sogndal satte ballen i nettet bak Odds keeper Sondre Rossbach etter et flott forarbeid av Moses Mawa og et presist innlegg fra Tokstad inn i boks.

Godset fortsatte å presse og kunne doblet ledelsen få minutter etter scoringen. Igjen var det Kristoffer Tokstad som kom i innleggsposisjon, men innlegget gikk forbi alle og til side for mål.

Etter 10 minutter klemte Jonathan Parr til fra omlag 20 meter. Rossbach i Odds mål så i utgangspunktet ut til å ha god kontroll, men måtte gi en retur. Dessverre var det ingen der til å plukke den opp.

Kort tid etter kunne gjestene utlignet etter at nyervervelsen Katchi sendte av gårde et skudd fra skrått hold med retning mot lengste hjørnet, men ballen strøk stolpen og gikk til side for mål.

Godset fortsatte å presse og var klart best i innledningen, men Odd kom mer med i kampen inn mot pause. Det ble derimot med Hoves tidlige scoring og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Byttet fire i andre

I pausen gjorde Henrik to bytter. Vilsvik gikk ut for Nico Mickelson, mens Kristoffer Tokstad gikk ut for Janis Ikaunieks. 

Godset åpnet ikke like offensivt som de gjorde i første, men etter fem minutter lobbet målscorer Hove lekkert til innbytter Ikaunieks som fikk en fot på ballen, men ikke nok til å sette den i nettet.

Kampen bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag, men scoringene lot vente på seg i sommerregnet på Marienlyst. 

I år er det tillatt med fem innbyttere, så Henrik gjorde et nytt dobbeltbytte i det 66. minutt i det Markus Molvadgaard kom inn for Moses Mawa og Kreshnik Krasniqi kom inn for Ipalibo Jack. Krasniqi som har gått gradene i klubben fikk dermed sin debut i på Marienlyst. 

Odd hadde et par skumle sjanser, men den bakre fireren til Godset jobbet godt og ryddet unna det som var. 

I det 90. minutt fikk Ikaunieks heade fra kloss hold, men ballen gikk over mål. Det var omtrent det siste som ble skapt og Godset kan dermed slippe jubelen løs for tre poeng i årets første hjemmekamp. 

Se høydepunktene fra kampen her:


Eliteserien 2020

2. serierunde

Marienlyst Stadion

Dommer: Tore Hansen

Tilskuere: 200

Godsets lag: 
Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Jonathan Parr, Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa

Innbyttere: Nico Mickelson for Lars Vilsvik (45), Janis Ikaunieks for Kristoffer Tokstad (45), Marcus Molvadgaard for Moses Mawa, Kreshnik Krasniqi for Ipalibo Jack (66)

 

 

Annonse fra Eliteserien: