Hove scoret for G18-landslaget

Strømsgodsets Johan Hove (17) bidro med scoring og assist da Norges G18-landslag slo Sverige 4-0.

Johan utgjorde den sentrale midtbanen sammen med HamKams Markus Solbakken i Norges noe utradisjonelle 5-2-3 formasjon. 17-åringen fra Sogndal leverte en sterk prestasjon og viste igjen at han er blant landets beste midtbanespillere i sitt årskull.

Han kronet det hele med scoring og målgivende pasning. Scoringen kom etter flott angrepsspill, der Johan satte ballen kontrollert i nettet fra cirka 16 meter.

- Det er alltid moro å spille på U-landslaget. Jeg synes laget leverte en god kamp. Vi hadde full kontroll hele veien, sier Strømsgodsets unge midtbanetalent, som har gjort et godt inntrykk etter sommerens overgang fra Sogndal.

Branns Halldor Stenevik (18), som blir Strømsgodset-spiller fra 1. januar, var også med fra start. Han leverte en god kamp på venstrevingen, før han ble byttet ut etter en times tid.

Både Johan og Halldor var også begge involvert i fredagens kamp mot Danmark. Det endte med 1-2 tap, tross en god prestasjon av laget. 

Dette er den siste samlingen til G18-landslaget før EM-kvalifiseringen i Albania i begynnelsen av oktober. Både Johan og Halldor er ventelig med i den troppen og klar for å få mer internasjonal erfaring.

- Fem av de siste seks kampene våre har vært bra og til tider meget bra. Det var bra vi fikk en samling på internasjonal dato nå og vi har fått brukt alle utespillerne i begge kampene. Vi har en sterk tropp og det blir nok ikke så mange utskiftninger før vi drar til Albania. Det handler om å plukke ut det riktige laget til hver kamp og sørge for at vi får samme uttelling i boksene som vi hadde i dag, sier landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no.

- Vi må fortsette å jobbe hardt hver for oss, på hvert vårt sted frem til vi samles igjen i oktober. Det blir like tøff motstand, om ikke tøffere, der. Men vi er på rett vei og vi presterer bra, nå handler det om å være rå til å vinne kamper. Om vi fortsetter som vi har gjort i det siste har vi en god mulighet til å ta oss videre fra EM-kvalifiseringen i oktober, sier han videre.

Johan Hove er for øvrig tilbake på Strømsgodset-trening onsdag.

Annonse fra Eliteserien: