Hove forlenger med SIF

Johan Hove (20) signerte mandag ny kontrakt med Strømsgodset til sommeren 2023. Dermed faller nok en viktig brikke på plass for klubben.

Annonse:

Midtbanespilleren har hatt en fantastisk 2020-sesong. Han er lagets toppscorer med syv scoringer og unggutten har utviklet seg til å bli en nøkkelspiller på Marienlyst. Interessen for Hove har økt i takt med de gode prestasjonene og derfor er Strømsgodset svært glade for at 20-åringen nå har valgt å forlenge kontrakten frem til sommeren 2023.

- Det føles riktig for meg. Jeg er blitt glad i klubben og jeg trives veldig godt her, sier Johan Hove.

Så sent som i desember forlenget han kontrakten til sommeren 2022. Da klubben nylig kom på banen med ønske om å rettferdiggjøre Johan sine gode prestasjoner og samtidig skape enda mer langsiktighet, var ikke U21-landslagsspilleren sen å be.

- Det er godt å få litt ro rundt dette slik at jeg kan fokusere på å gjøre det best mulig på fotballbanen, sier Johan.

Se intervju med Johan etter forlengelsen var et faktum:


Han kom til oss fra Sogndal i august 2018. Siden den gang har Johan spilt 48 kamper og scoret ni mål. Nå opplever han en positiv vind rundt Strømsgodset og han er klar for å ta nye steg i Drammen i årene som kommer.

- Det er veldig viktig at vi klarer å beholde kjernen i laget som vet hva vi driver med og som setter premissene for de nye som kommer inn. Nå skal vi bygge oss opp og bli bedre og bedre fremover. Jeg tror det blir veldig spennende for Strømsgodset i årene som kommer.

- En herlig mentalitet

Johan Hove er den femte Strømsgodset-spilleren på kort tid som har valgt å forlenge sin kontrakt og den kontinuiteten er viktig i arbeidet med å bygge et langsiktig og robust fundament for fremtiden.

Sportssjef Jostein Flo er fornøyd med å sikre Johan på en ny avtale og at unggutten prioriterer utvikling og stabilitet i denne fasen av karrieren.

- Johan har vokst veldig og utviklet seg til å bli en av Eliteseriens største talenter. Han har prestert meget godt i år og det blir lagt merke til.  Det er ikke til å legge skjul på at det har vært stort søkelys på Johan den siste tiden. Vi har fått flere henvendelser, men nå skal han få tid og ro til å prestere og utvikle seg videre her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Han har sansen for både fotballspilleren og mennesket Johan Hove. En som stiller store krav til seg selv og omgivelsene. Det er kun hardt arbeid som gjelder. Ingen snarveier.

- Johan har en herlig moral og mentalitet. Han blir aldri fornøyd og har alltid fokus på å bli bedre. Johan kommer til å langt, sier Flo.

Se høydepunkter fra Johans SIF-karriere her:


Hardt arbeid over tid

Gutten med 54 aldersbestemte landskamper er blitt løftet frem som et stort talent i mange år. I en alder av 20 år er han nå i ferd med å få ut sitt store potensiale. Hvordan forklarer han det?

- Jeg tror det har mye å gjøre med at man bare jobber stiller og rolig i hverdagen. Jeg har jobbet hardt og kontinuerlig over lang tid og begynner å se resultater av det nå. Det er mye arbeid som ligger bak disse prestasjonene og jeg er glad for at jeg klarer å formidle det på banen, sier han.

- Oppkjøringen bygde selvtillit og selvtillit er viktig i fotball. Jeg har funnet min posisjon i laget jeg får være med masse fremover og løpe fra boks til boks. Det passer meg som hånd i hanske, fortsetter han.

Mot Sandefjord søndag avsluttet han kampen som kaptein. Det er ikke mange 20-åringer før han som har gjort det i Eliteserien. Og langt mindre her i Strømsgodset. Det er også et fint bilde på 2020-utgaven av Godset.

- Det var et stolt øyeblikk for meg å være kaptein for en så stor og tradisjonsrik klubb som Strømsgodset. Nå skal jeg bare fortsette å ta ansvar og være en leder på den måten jeg kan være, sier Johan Hove.

_BEH5398Johan Hove

 

Annonse fra Eliteserien: