Holmedal blir ny assistenttrener

Ronny Holmedal er ny mann i trenerteamet til Bjørn Petter Ingebretsen. 42-åringen kommer fra jobben som utviklingsleder i Sandefjord Fotball.

Mandag hadde Ronny Holmedal sin første arbeidsdag som klubbens nye assistenttrener. Han gleder seg stort til å komme i gang i Drammen. De siste ni årene har Holmedal innehatt ulike roller i Sandefjord Fotball, som assistenttrener, analyseansvarlig, toppspillerutvikler og de to siste årene utviklingsleder.

- Strømsgodset passer som hånd i hanske for meg slik jeg har jobbet de siste 18 årene og jeg synes det er veldig spennende å bli en del av teamet her. Som trener er man på jakt etter å få jobbe med de beste spillerne og her i Drammen ligger det store utfordringer. Jeg gleder meg, sier Holmedal.

I sitt første intervju med Godset Media nevner han samhold og råskap som to nøkkelord som kommer til å gå igjen på treningsfeltet og i garderoben. Se hele intervjuet i videospilleren.


- Strømsgodset har et stort potensial og vi skal komme tilbake i den posisjon vi ønsker å være, sier Ronny Holmedal.

42-åringen har også god erfaring med spillerutviklingsarbeid i Skeid. Fra 2001 til 2009 gikk han gradene i Oslo-klubben som trener for aldersbestemte lag, før han overtok junior elite i 2004. Deretter ble han toppspillerutvikler, trenerkoordinator og assistenttrener på A-laget.

De rette egenskaper

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen mener Ronny Holmedal besitter akkurat de rette egenskapene til å komplementere A-lagsteamet og videreutvikle prestasjonskulturen i gruppa.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass en kapasitet som Ronny. Han har erfaring fra både toppfotballen og spillerutviklingsarbeid og passer vår profil på mange måter. Ronny er en systematisk og hardtarbeidende type som er opptatt av faget og gode prosesser. Han har dessuten menneskelige egenskaper som kler den måten vi ønsker å jobbe her. Vi er trygge på at Ronny med sin kompetanse vil bidra til å utvikle Strømsgodset i riktig retning, sier BP.

Ronny Holmedal er utdannet cand.mag ved Norges Idrettshøgskole. 42-åringen har med seg en mastergrad i coaching og ledelse og bacherlor i idrettspsykologi.

I 2017 og 2018 har han vært med som assistenttrener på G18-landslaget. Ronny har også fungert som leder for Nasjonalt Utviklingsforum i Norsk Toppfotball det siste året.

Vi ønsker Ronny Holmedal hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: