Hjem fra Trondheim med tap

Martin Rønning Ovenstad banket ballen i tverrliggeren, men nærmere enn det kom ikke Godset. Ranheim vant 1-0 i Trondheim.

Strømsgodset gikk ut i høyt press på Extra Arena, men etter noen åpningsminutter fikk Ranheim raskt kampen inn i sitt spor. Vertene hadde en ball i nettet etter syv minutter, men der ble Mikael Karlsen avblåst for offside.

Det var likevel et varsel på hva som skulle komme.

Tre minutter senere fikk Reginiussen enkelt prikke et innlegg på hodet til nettopp Karlsen, som kvittet seg med Mounir Hamoud og enkelt headet ballen til side for keeper. Mounir mener han ble dratt ned, men dommer Ola Hobber Nilsen godkjente scoringen.

Ranheim presset på videre de neste 10 minuttene, men så klarte vi å få ned ballen og etablere spillet på deres halvdel. Etter hvert kom også sjansene. Amahl Pellegrino banket til på hel volley midtveis i omgangen, men keeper Barli var raskt nede og avverget.

Bare minuttet etterpå vasket vi frem en dobbeltsjanse. Først ble Martin Rønning Ovenstad spilt fra av Martin Spelmann og han hamret ballen i tverrligger alene med keeper. Returen havnet hos Pelle, som igjen fant Mos foran mål. Hans heading gikk like over mål.

Godset fortsatte å presse på for utligning og ti minutter før pause sendte Jakob Glesnes avgårde et knallhardt frispark. Ballen hadde en skummel retning, men en Ranheim-spiller klarerte en meter til side for eget mål og til corner. Vi produserte mange cornere i denne kampen, men klarte ikke komme til en farlighet på disse faste situasjonene.

Kampbildet de siste 45 minuttene var nokså likt de siste 25 minuttene av 1. omgang. Vi spilte Ranheim lave og jaget utligning, men vertene forsvarte seg godt og vi kom aldri til de helt store sjansene. Ranheim var også farlige på et par kontringer, dog uten å teste Viljar Myhra i stor grad. Vi var muligens også litt heldige da Mads Reginiussen ble avblåst for hands før en Ranheim-spiller kom helt alene med Viljar.

Ungguttene Sebastian Pedersen, Johan Hove og Halldor Stenevik ble kastet innpå mot slutten, men vi klarte aldri å straffe Ranheim. Dermed kunne trønderne innkassere sin aller første seier mot Godset i Eliteserien.

Skufffende at vi ikke er i stand til å produsere flere sjanser i 2. omgang når vi styrer spillet i så stor grad. Vi spilte oss fint frem til siste tredjedel, men var litt for statiske og lite distinkte foran mål.

Strømsgodset står med 9 poeng på de første 10 kampene og det er godt under hva vi forventer av oss selv. Nå blir det noen ukers pause i Eliteserien før vi skal opp mot Bodø/Glimt på utebane 15. juni.

Ranheim-Strømsgodset 1-0 (1-0)

Mål: Mikael Karlsen (10)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand
Gult kort: Magnus Blakstad, Ranheim, Mounir Hamoud, SIF
SIFs lag: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Stian Ringstad - Martin Rønning Ovenstad, Yacouba Sylla, Herman Stengel (Johan Hove i 18 minI - Martin Spelmann (Sebastian Pedersen i 18 min), Mos Abdellaoue (Halldor Stenevik i 6 min), Amahl Pellegrino