Historisk storseier på Gamle gress

Strømsgodset har aldri tidligere vunnet en Eliteseriekamp med 6-0 på Gamle Gress. Vi har vunnet med flere mål og større siffer, selv om det selvfølgelig hører sjeldenhetene til. 6-0 er på alle måter et historisk resultat!

Annonse:

Når vi gjennomgår alle våre lister finner vi tilbake til en 6-0 seier fra «gamle dager», og det var i 2. runde i NM (cupen) mot Rakkestad i juni 1970. Sverre Rørvik og Thorodd Presberg scoret 2 mål hver, mens Steinar Pettersen scoret ett. Det siste målet ble scoret på straffespark, og jubelen var stor da Erik Eriksen, venstrebacken, ble klappet fram for å skyte fra 11 metersmerket. Han scoret og det er hans eneste mål i hans fantastiske SIF karriere.

I nyere tid har vi slått både Start (2013) og Tromsø 6-0 (2015) i Eliteseriekamp, men begge kampene ble spilt på bortebane.

Jubelkvelden mot Brann inneholder enda en bemerkelsesverdighet. Duplexe Tchamba Bangou scoret 3-0 målet på et herlig skudd. Dette var hans første mål for oss, men med det målet ble han den spilleren som scoret Strømsgodsets mål nummer 1500 på Marienlyst. Hurra!

Thorodd Presberg scoret vårt aller første mål på Gamle Gress tilbake i serieåpningen i 1967, mens Peter Lindau (noen som husker ham?) scoret mål nr. 1000 tidlig på 2000-tallet. 

Tidenes største seier på Marienlyst er selvfølgelig 10-1 over Lyn i Eliteserien i 1968.

Annonse fra Eliteserien: