Her startet lidenskapen for Erik

På bildet sitter Erik Lagerqvist (7) på Marienlyst i stripete genser. Året er 1973. Erik vet det ikke selv, men Strømsgodset kommer til å bli en stor del av livet hans.

Annonse:

Vi har historien
Vi er stolte og blå
Vi har triumfer
Minner og lever på
Tider vil komme
Tider vil gå
Byen er Drammen
Og drakta er blå

Alt starter et sted. En kamp. En opplevelse. Et øyeblikk. En gnist. For Erik Lagerqvist startet det på begynnelsen av 70-tallet. I storhetsperioden.

Pappa Svein Erik Lagerqvist tok han med på stadion.

Familien bodde i Skogliveien – en langpasning fra Rødgata. Svein Erik jobbet på Sundland den gangen sammen med Tor Alsaker Nøstdal og Thorodd Presberg, og han var virkelig en ivrig Strømsgodset-tilhenger.

Far og sønn Lagerqvist.
Far og sønn Lagerqvist.

Svein Erik gikk sjelden glipp av en kamp. Han reiste til og med til London i 1971 for å se europacupkampen mot Arsenal på Highbury. Det var ikke vanlig på den tiden. To år senere var han på Elland Road i Leeds. Der fikk han se Steinar Pettersen sjokkere hjemmefansen med en flott scoring, men det endte til slutt 6-1 til det som da var et av verdens beste lag.

Svein Erik Lagerqvist kom hjem fra turene til England med Arsenal-skjerf og Leeds-vimpel til sønnen. Men det var selvsagt på Marienlyst de sterkeste minnene ble skapt. Heltene het Steinar og Ingar Pettersen, Inge Thun og Arne Dokken.

Far og sønn syklet alltid fra Skogliveien og ned til byen når det var kamp. Bildet av Erik over har Svein Erik tatt. Han pleide å ta en masse bilder i forbindelse med kampene. Det er noe Erik husker godt.

- Det var fattern som tok med meg. Han var på alle kampene. Han fikk med seg alt som var, alle cupfinalene og han var selvsagt med på gullfeiringen i 1970, forteller Erik.

I år fyller Svein Erik Lagerqvist 80 år. Erik har allerede kjøpt presang til faren. En stein på Folkeveggen.

- Det er utrolig gøy at så mange med hjertet i klubben støtter opp nå. Det er et fantastisk engasjement, sier Erik.

Han er alltid stolt av Strømsgodset. Men i disse tøffe tider banker det blå hjertet litt ekstra. Det føles som hele Drammen samler seg om Strømsgodset. Akkurat som de gjorde på begynnelsen av 70-tallet – da gnisten ble til en ild for Erik.

- Jeg har fulgt Strømsgodset tett i alle år, både borte og hjemme – helt fra tidlig 70-tall. Jeg har fått med meg alle triumfer og nedturer, forteller Erik.

Fra nedrykket i 1976 til seriegull i 2013. De tunge årene på 80-tallet og returen til toppserien på 90-tallet. Nesten-konkurs på 2000-tallet og den andre storhetsperioden fra 2010 og frem til i dag. Erik Lagerqvist har vært der hele veien.

Seriegullet forblir et høydepunkt, men Erik trekker i tillegg frem hjemmekampen mot Atletico Madrid og frisparket til Øyvind Storflor i hans avskjedskamp på Marienlyst.

Erik sammen med kona Ranveig på kamp.
Erik sammen med kona Ranveig på kamp.

Hans kone Ranveig Husovd er også ivrig supporter og har kjøpt stein på Folkeveggen.

- Kona er veldig interessert og det er utrolig flott å være sammen på alle hjemmekampene og de nærmeste bortekampene, forteller Erik Lagerqvist.

- Er det noen spesielle du vil trekke frem som har betydd mye for klubben?

- Det er mange personer å trekke frem, men det er umulig å komme utenom Ronny Deila hvis vi tenker på suksessen. Rune Martinsen og Jostein Flo har også betydd utrolig mye for klubben, sier Erik.

Strømsgodset takker Erik Lagerqvist for støtten og vi gleder oss til å se han og kona på Marienlyst igjen.

#JegErMed

Antonio Delgado

 

Annonse fra Eliteserien: