Her er vår nye kaptein

Jakob Glesnes (22) er utnevnt til ny kaptein i Strømsgodset.

Annonse:

Gjennom vinteren har flere spillere fått prøve seg i rollen som anfører i Godset – inkludert 22-åringen (fyller 23 lørdag) fra Bergen. Nå har trenerteamet tatt sitt endelige valg.

I forkant av fredagens trening på Marienlyst kunngjorde hovedtrener Tor Ole Skullerud at Jakob Glesnes er mannen som skal spille med kapteinsbindet rundt armen i 2017. Med seg i kapteinsteamet får han rutinerte karer som Marcus Pedersen, Henning Hauger og Espen Bugge Pettersen.

- Det er en ære for meg å være kaptein for en så stor klubb som Strømsgodset. Nå er jeg veldig stolt, sier Jakob.

- Hvilken type kaptein blir Jakob Glesnes?

- En ydmyk kaptein. En kaptein som går foran for laget. Jeg kommer til å trykke til og alltid gi 100 prosent.


En foregangsfigur

Jakob står for alt vi ønsker av kultur i denne klubben. Han er en foregangsfigur.

— Tor Ole Skullerud
Tor Ole forklarer valget av Jakob slik:

- Jakob står for alt vi ønsker av kultur i denne klubben. Han er ung, han er i stor fremgang og har fantastiske holdninger i forhold til trening og utvikling. Han er en foregangsfigur på trening hver eneste dag. Jakob synliggjør den veien vi ønsker å ta – og det vi står for når det gjelder treningskultur. Han er et naturlig valg som kaptein.

_P4A2301Jacob Glesnes.jpg

Jakob Glesnes er ikke helt fremmed med kapteinsrollen. Allerede som 20-åring var han kaptein for Fyllingsdalen i 2. divisjon. Han har gode verdier, han er vant til å ta ansvar og har lenge hatt iboende lederegenskaper.

- Jakob er et spennende valg, og vi mener han kan vokse videre med dette ansvaret. Han er moden for oppgaven og har dessuten en god posisjon i gruppa og garderoben, sier Tor Ole.

Rutinert kapteinsteam

Jakob får med seg et kapteinsteam med mye rutine, og Tor Ole og hans team vil trekke veksler på disse gutta gjennom sesongen.

- De skal være et bindeledd mellom garderoben og oss i staben. Vi kommer til å ha møter med de gutta både i forhold til evauluering og ting som dukker begge veier. Jeg synes det er fint å ha et slikt organ, sier Tor Ole Skullerud.

Det er bare et drøyt halvår siden Jakob Glesnes kom til Strømsgodset etter bare en halv sesong i Sarpsborg 08. Før det spilte han i bydelsklubben Åsane i Bergen.

- Det har skjedd mye på kort tid. Det er ikke mer enn halvannet år siden jeg jobbet i Posten, gliser Jakob Glesnes.

Lørdag leder han sitt Strømsgodset mot Sandefjord i generalprøve på Marienlyst. Om en uke venter FK Haugesund i serieåpningen.

Annonse fra Eliteserien: