Her er vår nye fysiske trener

Simen Haukås er ny fysisk trener i Strømsgodset. 27-åringen fra Søgne har skrevet under en toårsavtale med klubben.

Annonse:

Simen kommer til Strømsgodset fra Vålerenga, der han har vært fysisk trener i deres utviklingsavdeling i tre og et halvt år. Han har også en bachelorgrad i idrettsbiologi og en mastergrad i fysisk prestasjonsevne fra Norges Idrettshøgskole.

Som den siste brikken i støtteapparatet rundt Jørgen Isnes blir han nå fysisk trener for vårt A-lag. Han tiltrer i stillingen 1. februar, men vil være til stede på testingen og øktene som foregår denne uka, og vil i tiden frem til han begynner i jobben for fullt holde en tett dialog med Jørgen og det øvrige trenerapparatet.

- Simen er ung, hardtarbeidende og passer teamet godt. Med hans gode utdanning og de veldig gode referansene vi har fått på arbeidet hans med unge spillere er vi trygg på å ta han inn hos oss, med vår unge spillertropp og den tette linken vi ønsker å ha til utviklingsavdelingen, sier Jørgen Isnes.

I Vålerenga startet Simen hos G14-laget, og tok gradvis stegene opp til G16 og deretter G19. Fra august 2020 har han vært fysisk trener for hele utviklingsavdelingen i Vålerenga. Den nevnte mastergradoppgaven fra NIH handlet også om sammenhengen mellom treningsbelastning og utvikling av fysisk form hos spillere i Vålerengas eliteavdeling .

- Jeg er en trener som er veldig opptatt av spillerutvikling, og å hjelpe spillerne til å prestere og bli bedre. Jeg er veldig opptatt av individuell oppfølging og tilrettelagt treningsplanlegging som er spesifikk for hvert enkelt individ for at de skal bli bedre og nå de treningsmålene vi setter, sier Simen.

I likhet med de øvrige som har kommet inn i vårt støtteapparat, trekker han frem at muligheten til å jobbe tett med vår nye hovedtrener Jørgen Isnes var en faktor til at han ønsket å bli en del av vårt team.

- Jeg har utrolig sans for Jørgen, og han har vært en slags drivkraft i prosessen. Samtidig vil jeg si at klubben har tatt meg godt imot. Jeg har et veldig positivt inntrykk av teamet, som er godt sammensatt med gode og dyktige mennesker, og jeg merket tidlig at det er mye bra folk i Godset. Det betyr mye for meg.

Når han nå går inn i sine siste uker i Vålerenga før han for fullt slutter seg til vårt team om tre uker ønsker han også å rette en takk til klubben han har tilbrakt tre og et halvt år i.

- Det er en klubb jeg har blitt glad i de siste årene. Jeg er evig takknemlig for den muligheten, utdanningen og utviklingen jeg fikk der. Det har vært en veldig fin tid med masse gode og flinke spillere og trenere som har gitt meg gode erfaringer og økt kompetansen min.

Etter å ha utviklet seg i trenerrollen i Vålerengas utviklingsavdeling omtaler han det som en drøm som går i oppfyllelse når han nå tar steget opp til å jobbe med A-laget i Strømsgodset.

- Godset er en klubb jeg alltid har sett på som en stor klubb bygget på gode verdier og tradisjoner. Ikke minst er det en klubb som er anerkjent for å ha en god historikk på fysisk trening, sier han, og nevner våre tre seneste fysiske trenere Jørgen Ingebrigtsen, Torstein Dalen-Lorentsen og Aaron Horne.

- Det er mye godt arbeid som er gjort i Godset tidligere. Det er noe som trigger meg, og noe jeg har lyst til å videreføre og videreutvikle, avslutter han.

Vi ønsker Simen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: