Her er SIFs nye keepertrener

Anders Rønning er nestemann inn i Bjørn Petter Ingebretsens trenerteam.

Annonse:

Rønning har det siste året jobbet som keepertrener i utviklingsavdelingen, samtidig som han har vært keeperutvikler og klubbutvikler i NFF Buskerud. 26-åringen har også tre år bak seg som keepertrener i 2 divisjonsklubben Grorud.

Anders Rønning er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, der han har en mastergrad i coaching og idrettspsykologi.

I Strømsgodset vil Anders få ansvar for alle keeperne i klubben, fra utviklingsavdelingen og opp til A-laget. Minimum to dager i uka vil han følge opp de yngste. Med den nye rollen ønsker klubben å få en mer helhetlig og blå tråd i keepersatsingen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og jobbe med en ung og sulten keepergruppe i Godset. Jeg er stolt og ydmyk over å få denne muligheten og jeg vil få lov til å takke Strømsgodset for tilliten, sier Anders Rønning.

- Nå skal vi legge til rette for og jobbe hardt med å skape et skikkelig utviklingsmiljø i Strømsgodset for lokale og regionale keepere, sier han videre.

I løpet av det siste året i utviklingsavdelingen har Anders Rønning funnet seg godt til rette i Strømsgodset og lært klubben og menneskene å kjenne.

- Jeg er blitt glad i både klubben og byen, sier mannen fra Drangedal.

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen har fått et solid førsteinntrykk av klubbens nye keepertrener – både faglig og menneskelig. BP mener Anders vil passe godt inn i måten vi skal jobbe fremover i Strømsgodset.

- Keeperrollen er i stadig utvikling og jeg liker tankene han har rundt metodikk og måten han vil jobbe med dette på feltet. Anders er ung og mangler erfaring på dette nivået, men han er en ambisiøs og entusiastisk type som sitter på masse kunnskap. Han skal få lov til å utvikle seg inn i denne rollen. Det er slik vi jobber her i Godset, sier BP Ingebretsen.

De siste dagene har trenerteamet og støtteapparatet til Strømsgodset vært samlet på hytta til hovedtreneren på Haglebu, der de har lagt planene for den nye sesongen. Her har de gått gjennom alt fra spillestildokument til handlingsplan. Anders sluttet seg til gjengen på Haglebu i går etter å ha signert avtalen på SIF-huset.

Annonse fra Eliteserien: