Godsets nye nummer 8

En stolt Johan Hove (17) tok i dag Jostein Flo i hånden og signerte kontrakten som gjør ham til Strømsgodset-spiller ut 2021-sesongen.

Det var en forventningsfull og spent unggutt som satte seg i bilen hjemme i Sogndal klokken 07.00 tirsdag morgen. Rundt lunchtider ankom han Marienlyst sammen med foreldrene og sin agent. Den medisinske sjekken gikk like bra som forventet og Johan kunne dermed sette navnetrekket på avtalen med Godset ut 2021.

- Godset er en stor klubb i norsk fotball, en av de største, og det ble en viktig faktor, sier en strålende fornøyd 17-åring.

Johan fikk en lang og god prat med trener Bjørn Petter Ingebretsen. Sportssjef Jostein Flo sørget for at Johan og foreldrene ble informert om alt det praktiske, inkludert skoleoppstart hos naboene våre på Drammen toppidrett.

Se intervju med nysigneringen her:


BP ble avgjørende

Johan Hove overtar draktnummeret til Bassel Jradi som ble solgt til Hajduk Split i forrige uke. Akkurat det var han litt ekstra fornøyd med. Nummer 8 er definitivt en midtbanesentral verdig.

Talentet fra Sogndal har vært på radaren til Strømsgodset lenge. Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen har sett Johan en rekke ganger og har en klar og tydelig plan for hvordan han ønsker å bruke 17-åringen i sitt system og utvikle ham til en toppspiller i norsk målestokk.

Dette ble til slutt helt avgjørende for at Johan Hove valgte å forlate moderklubben Sogndal til fordel for Strømsgodset.

- Det har kanskje vært det aller viktigste at jeg vet hva jeg går til her. Bjørn Petter kjenner meg og vet hva jeg står for. Det gir meg en trygghet at de vil det beste for meg og at dette er det rette for meg, sier han.

Johan liker metodikken som BP og hans team tar i bruk for å få ut spillernes potensial, med fokus på tillit, trygghet og trivsel. 

- Jeg synes det er fantastisk hvordan klubben jobber her med å sette mennesket i fokus og behandle alle på en bra måte, sier han.

Positive meldinger

Johan Hove er ung, men samtidig uredd og ambisiøs. Gutten beskriver seg selv om en hardtarbeidende spiller som ikke går av veien for en tøff takling. Han liker å ha mye ballkontakt, er rolig med ballen i beina og er ikke redd for å ta på seg mye ansvar.

Johan har planer om å komme seg ut i den store verden etter hvert, men i årene som kommer er det kun Strømsgodset som gjelder. 

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier han.

Midtbanetalentet spilte 11 kamper for Sogndal i Eliteserien forrige sesong. Johan mener alt ligger til rette for at han skal ta det neste steget her hos oss. Johan står med 38 aldersbestemte landskamper for Norge i en alder av 17 år og han har planer om å få med seg mange flere.

I Drammen er signeringen av Johan Hove tatt svært godt i mot. Det har gutten selv også fått med seg og det synes han naturligvis er ekstra hyggelig.

- Jeg setter pris på de positive meldingene jeg har fått fra folk her, sier Johan, som gleder seg stort til å spille foran GodsetUnionen. 

Vi ønsker Johan Hove hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: