Her er årets samfunnsspiller

Årets fotballforbilde i norsk fotball, Jakob Glesnes, er kåret til Årets samfunnsspiller i Strømsgodset.

I forbindelse med onsdagens tradisjonsrike avslutningslunch for spillere, trenere og administrasjonen på Marienlyst, ble det delt ut flere priser. Markeds- og samfunnsavdelingen har sin kåring av Årets samfunnsspiller og Årets Blåtime.

I fjor gikk prisen til Mounir Hamoud, mens det er i år ble Jakob Glesnes som fikk utmerkelsen. Det var naturligvis leder for samfunnsansvar, Lage Sofienlund, som delte ut prisen. I juryens begrunnelse står det følgende:

Vi i Strømsgodset og hele resten av Drammen vil takke deg for innsatsen og engasjementet du har lagt ned i samfunnsarbeid i 2017. Du har vist deg som en lagspiller som spiller på lag med hele byen. Gratulerer som årets samfunnsspiller 2017!

Jakob Glesnes har deltatt på hele 23 Blåtimer i løpet av året – flest av samtlige i Eliteserien. Det er rett og slett fantastisk når kapteinen går foran på denne måten i arbeidet med å gjøre Drammen til en bedre by å vokse opp i.

Som kaptein i Strømsgodset er Jakob også ambassadør for Redd Barna. Tidligere i sesongen var også Jakob med og frontet NFFs kampanje for å markere aksept for homofili i fotballen. Summen av alt Jakob Glesnes gjør, hva han står for og verdiene han har, er årsaken til at han mandag kveld ble kåret til Årets fotballforbilde på den store Fotballfesten. Og det er den samme grunnen til gjør ham til Årets samfunnsspiller i Strømsgodset.

-Det er veldig hyggelig å få en slik pris. Jeg synes det er viktig at vi som rollemodeller stiller opp for barn og unge, og jeg er glad for å kunne gi mitt bidrag. Men vi er mange i klubben som er flinke til å stille opp og det skal vi fortsette med i årene som kommer, sier Jakob Glesnes.

IMG_4067

Prisen for Årets Blåtime tilfalt duoen Eirik Ulland Andersen og Marius Høibråten. De besøkte Frydenhaug skole tidligere i år, og det ble et besøk som gjorde stort inntrykk på både elever, lærere og gutta selv. Frydenhaug er en Spesialskole for elever med utviklingshemming, og mange av disse omtalte denne Blåtimen som noe av det største de har opplevd.

Juryen skrev følgende om bidraget til Marius og Eirik på Frydenhaug:

Vi i Strømsgodset ønsker å fylle Blåtimene med ekte kjærlighet. Vi vil takke deg for at du ved å gjøre dette var med og skapte årets Blåtime i 2017. Frydenhaug skole beskriver besøket som årets store høydepunkt og vi i Strømsgodset er stolte av å ha ambassadører som deg i klubben vår. Takk!

Annonse fra Eliteserien: