Her er årets kapteinsteam

Gustav Valsvik, Herman Stengel og Viljar Røsholt Myhra danner kapteinsteamet i Strømsgodset i 2023-sesongen.

Annonse:
980x300-2.png

Det har etter hvert blitt en dårlig skjult hemmelighet at Gustav Valsvik skal bære bindet rundt venstrearmen også kommende sesong - slik han har gjort både i de to foregående sesongene og i samtlige treningskamper han har spilt under Jørgen Isnes i vinter.

- Det sier seg selv at Gustav er vår kaptein. Jeg sa det faktisk inne i garderoben i dag at det varmer et trenerhjerte når jeg ser en kaptein går frem og henger ting opp i garderoben, og klistrer på navn og nummer på plassene til alle spillerne. Det er sånn det skal være. Også sa jeg også at jeg ikke håper det bare er Gustav som gjør akkurat det, men jeg håper det smitter på resten av spillergruppa også, både på og utenfor banen. Det er lederskap, sier Jørgen Isnes om 29-åringen.

- Han er også en leder i måten han spiller på, med selvtillit og med kraft, og han går foran som et ekstremt godt eksempel, spesielt i måten man skal forsvare seg på. Man får alltid 100% med Gustav. Han er en som spillerne kan lene seg på, en som tør å ta utfordringer og som tør å sparre med de rundt seg.

Herman Stengel har båret kapteinsbindet de få kampene Gustav ikke har vært tilgjengelig, og han var også vår kaptein i den ene treningskampen Gustav ikke spilte i vinter. 27-åringen fra Hokksund har allerede vært vår visekaptein i flere sesonger, og det vil han også være denne sesongen.

Herman er den som kan skape mest humør i gruppa. Han er også en som tør å si ifra når ting ikke er som det skal, samtidig som han er flink til å forsterke de periodene hvor det er ordentlig god stemning. Samtidig er han også er en leder i måten han ser ut på banen. Han er en dikterende fotballspiller, som kan styre fotballkampene med sin fotballforståelse og sine ferdigheter. Han er en litt annen type kaptein, men i likhet med Gustav er han en leder både på og utenfor banen.

Viljar Røsholt Myhra er det nye ansiktet i årets kapteinsteam. Vår 26 år gamle målvakt var en del av ledergruppa forrige sesong, sammen med kapteinsduoen, Lars Vilsvik og Johan Hove, men blir nå «formelt» en del av kapteinsteamet i Strømsgodset.

- I likhet med Gustav og Herman har Viljar god erfaring. Han har etter hvert spilt mange eliteseriekamper, og har også vært innom landslaget. Det er alltid godt å ha en keeper med lederegenskaper.

- Viljar er også veldig fin å prate med, og jeg tror veldig mange synes det er behagelig å være rundt og prate med Viljar. Han er lett å prate med, og en sånn type spiller ønsker vi også å ha i et kapteinsteam.

- Med disse tre har vi et godt og komplementært kapteinsteam, avslutter vår hovedtrener.

Annonse fra Eliteserien: