Henter U23-trener fra Leeds

Darren Arnott (34) er det nyeste tilskuddet til Henrik Pedersens trenerteam. Engelskmannen kommer fra jobben som assistenttrener på U23-laget til Leeds United.

Annonse:

Arnott har vært en del av trenerapparatet på det fremgangsrike utviklingslaget til Leeds de siste to og et halvt årene. I løpet av denne perioden har mannnen fra Scarborough i nordlige Yorkshire jobbet tett med flere av spillerne som har tatt steget opp i førstelagstroppen.

Det er tett link mellom U23-laget og A-laget til Leeds og Darren Arnott har følgelig fått god tilgang på kunnskapen og treningsmetodikken til den anerkjente Leeds-manageren Marcelo Bielsa. Nå tar han med seg denne kunnskapen til Strømsgodset og Drammen. Her blir det også gjensyn med fysisk trener Aaron Horne som han jobbet sammen med i Leeds.

Darren Arnott har i ung alder tilegnet seg relativt mye erfaring som trener. 34-åringen har to perioder bak seg i Leeds – fra 2016 til 2017 var han en del av klubbens akademi. Han har også tilbrakt fem år som trener i USA, nærmere bestemt Chicago Fire og ett år i den spanske klubben Atletico Astorga.

Darren Arnott beskrives som en hardtarbeidende og dedikert trenertype, med fokus på utvikling og mennesket bak fotballspilleren. I Leeds har han vært en del av et fagmiljø som jobber ned på et svært detaljert nivå.

- Darren er vant til å jobbe med unge spillere som skal utvikles til det høyeste nivået. Han vet hva som kreves og har gode referanser fra Leeds. Han er en ung, men samtidig erfaren trener, sier hovedtrener i SIF, Henrik Pedersen.

- Med tanke på vår strategi om å finne og utvikle unge, sultne spillere vil Darren være en super tilvekst og ikke minst en inspirasjon for våre unge spillere til å ta det neste steget. For å bli enda mer effektiv med denne strategien krever det mye av menneskene rundt laget og derfor er jeg veldig glad for å få Darren inn i vårt team, fortsetter han.

Grunnen til at valget av assistent falt på nettopp Darren Arnott, er hans spisskompetanse på spillerutvikling og individuell oppfølging. I Leeds har han jobbet i en klubb som har hatt stort fokus på å integrere U23-spillere inn i førstelagstroppen. På det området har den tradisjonsrike Yorkshire-klubben tatt store steg de siste årene.

- Darren kommer til oss fordi vi ønsker å øke oppmerksomheten på den enkelte spiller og han skal hjelpe oss med å strukturere og forbedre dette arbeidet. Vi har tatt noen gode skritt på spillestil og nå skal vi enda dypere ned på individuell utvikling, samt relasjoner og roller i laget, sier Pedersen.

Darren Arnott takker for tilliten og gleder seg enormt til å komme i gang i sin nye jobb på Marienlyst. 34-åringen sier følgende om å bli en del av Strømsgodset:

I am really pleased to be joining this historic club at a time where we are in a great position to continue to move the club forward. I would like to thank the club, board and the manager for their faith in me and I am eager to repay their confidence by bringing new knowledge, ideas and an incredible work ethic to the club and its fans.

I have been following the team closely and the squad has fantastic potential. I feel there is a great opportunity to build on the work which has already taken place inside the club and with the current squad, which I find very exciting.

Seeing the strength of community which surrounds the club from its supporters has been impressive and I am already looking forward to the days when the stadium can return to full capacity and we can really give the fans something to cheer about.

Let’s get to work!

Darren på Elland Road med Championship-trofeet etter opprykket til Premier League. Nå er han klar for å flytte til Drammen.
Darren på Elland Road med Championship-trofeet etter opprykket til Premier League. Nå er han klar for å flytte til Drammen.

 

Annonse fra Eliteserien: