Henrik Pedersen forlater Strømsgodset

Strømsgodset Toppfotball og trener Henrik Pedersen har i dag blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Partene har et felles ønske om å skape ro rundt klubben.

Annonse:

- Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet. Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, sier Henrik Pedersen.

- Anklagene om at jeg har fremført diskriminerende utsagn strider mot alt jeg står for, både som menneske og leder. Jeg har, og har alltid hatt, nulltoleranse for enhver form for fordommer eller diskriminering av hudfarge, etnisitet, kjønn, legning eller religiøs overbevisning. Jeg setter ikke farge på noen, og behandler alle med samme respekt og likeverd. At jeg i løsrevne situasjoner, tilbake i tid, har brukt ord som har blitt oppfattet på en annen måte enn jeg har ment, beklager jeg på det sterkeste, sier Pedersen.

- Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.

- Mitt eneste ønske er at Strømsgodset skal prege nyhetsbildet gjennom jubel og det vakre spillet – ikke gjennom beskyldninger om kritikkverdige forhold. Jeg er oppriktig glad i hele Strømsgodset-familien, jeg ønsker klubben og spillerne alt godt, og har derfor med tungt hjerte akseptert at min fratredelse er den mest effektive måten å raskt skape ro rundt klubben. Jeg må også ta vare på min familie, som har vært igjennom noen svært krevende uker, avslutter Henrik Pedersen.

Styreleder Ivar Strømsjordet beklager at samarbeidet avsluttes på denne måten.

- Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Sportssjef Jostein Flo uttaler:

- Henrik Pedersen er en eminent og taktisk dyktig fotballtrener, som blant annet har hovedæren for at klubben ble reddet fra nedrykk i sesongen 2019. Han kom inn i klubben med et voldsomt engasjement, enorm energi og en tydelig spillestill. Personlig har jeg hatt et veldig godt samarbeid med Henrik. Han har foredlet vår strategi om å bruke unge spillere, og spilte fjorårssesongen med det yngste laget i klubbens historie. Han har lagt et solid grunnlag for Strømsgodsets vei tilbake til toppen i norsk fotball, sier Jostein Flo.

Strømsgodset har ingen ytterligere kommentarer.

Henrik Pedersen vil inntil videre ikke kommentere saken ut over innholdet i denne pressemeldingen, og ber om respekt for dette.

(Pressekontakt for Henrik Pedersen – for praktiske spørsmål: Rune Brynhildsen, telefon 90557793)

Annonse fra Eliteserien: