Henrik Pedersen blir ny hovedtrener

Henrik Pedersen (41) er ansatt som ny hovedtrener i Strømsgodset. Dansken har signert en kontrakt ut 2021-sesongen.

Annonse:

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg hovedtrener av helsemessige årsaker, har klubben gjennomført en grundig prosess for å finne ny permanent hovedtrener som ansettes inn i vår strategiplan.

Det har vært samtaler med flere kandidater, men etter to runder med intervjuer falt valget på Henrik Pedersen. Det ble besluttet på styremøte i Strømsgodset Fotball AS tirsdag kveld.

41-åringen ankom Drammen torsdag morgen og gikk rett i møte med trenerteamet. Deretter ble Pedersen presentert for spillergruppa i 3. etasje på Marienlyst.

Se video her fra torsdagens pressekonferanse:

Henrik Pedersen starter i sin jobb umiddelbart og leder laget i lørdagens kamp mot Molde.

- Henrik har gjort et meget solid inntrykk på oss som trener og leder og han skilte seg ut som den beste kandidaten for jobben. Vi har gjort grundig research, sjekket mange referanser og vært gjennom to intervjuer der Henrik var tydelig og detaljert på hvordan han skal jobbe for å gi Strømsgodset et løft, både på kort og lang sikt. Vi er veldig fornøyd med å få Henrik ombord, sier styreleder Egil Meland.

Ambisiøs og sulten

Henrik Pedersen har sist erfaring som hovedtrener i den tyske klubben Eintracht Braunshweig, men relativt kaotiske forhold gjorde at han måtte gå fra den jobben i oktober i fjor. Før det fikk dansken stor anerkjennelse for jobben han gjorde som assistenttrener i Union Berlin i halvannet år, der laget kjempet helt i toppen av 2 Bundesliga.

Henrik har også halvannet år som hovedtrener i HB Køge i hjemlandet, der han spilte et av de yngste lagene i ligaen på nivå to. Før det har Henrik Pedersen seks år bak seg med ulike roller i Red Bull Football, primært knyttet til spillerutvikling. To av disse som global utviklingsansvarlig i Red Bull-konsernet, med hovedfokus på utvikling av en felles spillestil i de fem Red Bull-klubbene.

Sportssjef Jostein Flo sier følgende om ansettelsen:

- Vi ser et stort potensial i Henrik. Han passer profilbeskrivelsen og har de egenskapene vi ser etter i en hovedtrener. Henrik er kunnskapsrik, ambisiøs og sulten, og med en tydelig og offensiv spillestil. Han er veldig klar på hvordan han vil ha det og vil umiddelbart ta kommandoen på feltet. 

Stiller tøffe krav

Henrik beskrives av de som kjenner ham som en drivende og detaljorientert type som stiller store krav til seg selv, menneskene rundt seg og spillerne han trener. Det er tøff disiplin i hverdagen, men Pedersen er samtidig en trener som er opptatt av mennesket bak spilleren. Han bruker mye tid på spillerne sine, noe han mener er nødvendig for at de skal få ut sitt potensial.

- Vi har tro på at Henrik med sin fagkunnskap og drivkraft vil skape en tydelig spillestil og gjennom det også en sterkere identitet for Strømsgodset, sier Flo.

Med sin lange erfaring som spillerutvikler og U-trener i Danmark og Red Bull-konsernet, har Henrik Pedersen klare tanker om utvikling av talentfulle unggutter inn på A-laget. Han har fått stor innlevelse i klubbens strategiplan og ønsker å bidra til å skape merverdi i stallen.

- Selv om klubben nå er i utfordrende situasjon og trenger poeng så fort som mulig, ønsker vi å se denne ansettelsen i et langsiktig perspektiv. Henrik skal få tid til å implementere sitt konsept inn i vår strategi og vi tror han har de rette egenskapene som trener og leder til å lykkes, sier Jostein Flo.

Strømsgodset ønsker Henrik Pedersen hjertelig velkommen til klubben!

Her er bildegalleri fra hans første dag i Drammen:

Henrik Pedersen

 • Alder 41 år

 • Sivil status: Gift, ett barn

 • Trenerkarriere:

 • 1998-2002: U17 og U21-trener i Holstebro BK

 • 2002-2006: U17-trener og spillerutvikler på akademiet til Esbjerg

 • 2006-2008: U19-trener og spillerutvikler på akademiet til AGF Århus

 • 2008-2010: U19-trener på akademiet til Red Bull Salzburg

 • 2010-2011: Teknisk direktør og hovedtrener i Red Bull Ghana

 • 2011-2013: Global utviklingsansvarlig i Red Bull Football (Salzburg, Leipzig, New York, Brazil og Ghana)

 • 2013-2014: U18-trener i Red Bull Salzburg

 • 2014-2015: Hovedtrener HB Køge

 • 2016: Midlertidig hovedtrener i Vendsyssel

 • 2016-2017: Assistenttrener i Union Berlin

 • 2018: Hovedtrener i Eintracht Braunschweig

Annonse fra Eliteserien: