Henrik har tatt kommandoen

Henrik Pedersen er godt i gang med sin første fulle arbeidsuke som Strømsgodset-trener. Spillerne har allerede fått merke at dansken har strammet skruen.

Annonse:

Henrik Pedersen har umiddelbart tatt kommandoen som klubbens nye hovedtrener og gjort flere konkrete grep som han mener er nødvendig for at Strømsgodset skal snu trenden.

Som et resultat av dette har 41-åringen satt seg raskt i respekt - både i spillergruppa og klubben for øvrig.

Henrik er tydelig på spillestil, på treningsmetodikk, på disiplin og hvordan han vil ha det rundt seg. Han har varslet at det blir flere treninger og ikke minst økter med større intensitet. Dette må til for at spillestilen hans skal fungere.

Tirsdag fikk vi det første signalet på hva som er i vente.

Tydelig på spillestil

Det ble gjennomført to tøffe fotballøkter på halvannen time, hvor Henrik coachet med stor tilstedeværelse. Den første startet 10.00 - den siste treningen ble avsluttet med intervaller over banen klokken 16.15. Onsdag er det ny dobbeltøkt for gutta.

- Han er veldig kunnskapsrik og har klare tanker som er lett å forholde seg til. Han er spesielt opptatt av press-spillet vårt og for at vi skal kunne gå i et høyt samlet press må vi ha større kapasitet, sier kaptein Jakob Glesnes.

Veteranen Mounir Hamoud ser en trygg og faglig sterk trener med en klar plan. Han ser også en trener som er opptatt av mennesker og tett på spillerne sine.

- Jeg synes han er god til å formidle budskapet til spillerne og jeg personlig liker denne spillestilen. Den er krevende, men når den er godt innlært kommer vi til å få masse gunstige gjenvinninger og score mål på det, sier Hamoud.

Unggutten Johan Hove løp sokkene av seg på tirsdagens to treninger. Han liker grepene som Henrik Pedersen har gjort og ikke minst hvordan han jobber med spillerne individuelt og kollektivt.

- Han veileder oss på en klar måte som gjør at vi tilpasser oss spillestilen hans effektivt. Gruppa ser sulten ut og er positive til det som skjer, sier han.

Høyt under taket internt

Henrik Pedersen har også tatt grep rundt hjemmekampene. Fra nå av skal det kjøres en lett økt på formiddagen på kampdag, etterfulgt av felles lunch. Etter kamp har han innført felles middag for alle spillerne i troppen oppe i 3. etasje på Marienlyst. Det er ut med pizza i garderoben.

Han vil at spillerne skal få sunnere kost i kroppen for å restituere bedre. Samtidig er det et ønske fra hovedtreneren om å skape en felles møteplass for spillerne og deres kjærester og barn.

Vår nye danske trener er vant til tysk profesjonalitet og disiplin, og det blir ingen slinger i valsen på Marienlyst fremover. Ærlighet er et nøkkelord som går igjen - begge veier.

- Han vil at vi skal ha god takhøyde internt, der vi skal tørre å si hva vi mener for å gjøre oss bedre som lag, sier Jakob Glesnes.

- Han er knallhard krydret med litt lekenhet og har fått veldig respekt i gruppa, beskriver Herman Stengel.

- Han er opptatt av at vi er et lag både på banen og utenfor, for eksempel skal alle være til stede når vi spiser. Han krever at vi er profesjonelle i alt vi foretar oss. Samtidig opplever jeg ham som omgjengelig og med et smil om munnen, sier Mounir Hamoud.

Annonse fra Eliteserien: