Henrik har signert ut 2023

Vi har fantastiske nyheter til alle som er glad i Strømsgodset. Hovedtrener Henrik Pedersen har i dag forlenget sin kontrakt med klubben ut 2023-sesongen.

Annonse:

Arbeidet med å bygge fremtidens Strømsgodset fortsetter med uforminsket styrke. I dag falt en av de aller viktigste brikkene på plass da Henrik Pedersen signerte ny kontrakt ut 2023-sesongen.

Sportssjef Jostein Flo spikret de siste detaljene på kontoret tirsdag ettermiddag. Det er utvilsomt en gledens dag at vår kjære danske hovedtrener nå skal fortsette å bygge videre på den jobben han startet i fjor sommer.

- Denne forlengelsen betyr utrolig mye for Strømsgodset. Henrik har på mange måter tatt klubben med storm og han har lagt ned et imponerende stykke arbeid siden han kom hit. Han har stor innflytelse og gjennomslagskraft på det han står for. Han har en enorm innstilling og vinnermentalitet og han ofrer alt for at laget skal prestere. Det er kunnskap og hardt arbeid som gjelder og han er i ferd med å innføre en spillestil i Strømsgodset som er fremtidsrettet og ganske lik mange av de lagene som dominerer i europeisk fotball, sier sportssjef Jostein Flo.

- Henrik er en trener som kommer til å bli internasjonal på et eller annet tidspunkt. Det er jeg helt sikker på. Vi er veldig glad for at han ønsker å bygge videre på det vi har startet og fortsette å jobbe langsiktig og strategisk sammen med oss. Nå skal han videreføre og videreutvikle spillestilen med en spillergruppe som er ung, sulten og som stadig tar nye steg. Det er viktig for klubben at vi nå får kontinuitet på sport, fortsetter Flo.

Godt samarbeid

Han roser Pedersen for måten han etterlever klubbens strategi til punkt og prikke og ikke minst hvordan han slipper til unge spillere og med det skaper merverdi for Strømsgodset. Sportssjefen trives utvilsomt godt i tospann med 42-åringen fra Humlum i Danmark.

- Vi har utviklet gjensidig tillit og respekt for hverandre og vi jobber godt sammen. Henrik er en skapende type, en drivende kraft som vet eksakt hvordan han vil ha det. Jeg tror vi utfyller hverandre på en god måte, sier Jostein Flo.

Dynamisk duo: Jostein Flo og Henrik Pedersen
Dynamisk duo: Jostein Flo og Henrik Pedersen

Henrik Pedersen kom til Strømsgodset i fjor sommer – som et relativt ubeskrevet blad i norsk fotball. På det tidspunktet lå vi sist på tabellen med 10 poeng på 16 kamper. Ingen annen klubb har klart å redde plassen med så få poeng. Men HP visste råd.

Strømsgodset reddet plassen og siden Henriks inntreden har vi jobbet langsiktig og redusert snittalderen på troppen og laget kraftig. SIF har gått fra å være et av de eldste lagene i Eliteserien til det yngste.

Det har rett og slett vært en total forvandling på ett år.

Da Jostein Flo innledet samtaler med Henrik om forlengelse, gikk det relativt fort til underskriften var på plass. Det er her han og familien på fire vil være.


HP: Jeg er takknemlig

- For meg var det et lett valg. Den første dagen jeg kom til klubben var jeg takknemlig over å skrive under på en avtale. I dag er jeg bare enda mer takknemlig. Det har vært en fantastisk reise og vi har akkurat begynt. For meg var det helt naturlig å skrive under igjen, sier Henrik Pedersen.

- Hvordan vil du beskrive ditt første år i Strømsgodset?

- Vårt møte på Gardermoen ble avgjørende. Strategien var altoverskyggende for meg. Denne klubben ville gjenoppbygges økonomisk og rent fotballmessig. Det synes jeg vi har gjort fra dag én. Både i forhold til spillestilen, men også i forhold til kulturen og de strukturer og prosesser som vi arbeider veldig tydelig med. Der synes jeg vi har vært enige om veien. Og selv når det har sett som vanskeligst ut har vi holdt oss til den planen.

- Du har aldri viket fra dine prinsipper og ideer. Har det vært vanskelig når vi har hatt det tøft?

- Det er lett å si nei. Men det er da man skal merke hva det er du står for og hva det er vi står for som klubb. Igjen: Våre felles samtaler før jeg ble ansatt har vært avgjørende fordi vi har stått sammen i den vanskelige tiden. Da er det også lettere for en sjef å treffe beslutninger.

Henrik jubler med teamet sitt etter at plassen i Eliteserien ble sikret i siste serierunde i fjor.
Henrik jubler med teamet sitt etter at plassen i Eliteserien ble sikret i siste serierunde i fjor.

- Hvor står vi nå – hvordan er Strømsgodset rigget for det som skjer fremover?

- Jeg synes vi bygger klubb. Det har vi gjort siden den første dag. Vi har skapt en kultur, ikke bare i laget, men også hele klubben, på hvordan vi er sammen og hvordan vi presterer sammen. Vi har fått en spillertropp som vi har ryddet skikkelig opp i. Jeg synes vi har et fantastisk fundament med unge spillere fra eget akademi, vi har hentet unge spiller utenfra med spennende potensiale, vi har stadig vekk noen av de «gamle» igjen som fortsatt utvikler seg slik som de unge. Jeg synes vi har en spennende tropp og et fantastisk fundament for fremtiden. Jeg har et trenerteam som har gjort et skikkelig godt stykke arbeid og arbeidet utrolig lojalt overfor meg. Samlet sett vokser vi som klubb. Og vi skal huske på at vi bare er i startfasen.

Passer godt sammen

- Hvorfor er Henrik Pedersen og Strømsgodset så god match?

- Jeg tror den situasjonen klubben sto i da jeg overtok, at vi skulle forynge laget, der har vi laget et godt stykke arbeid, Flo og jeg sammen med trenerteamet. Det å ha en klar måte å spille fotball på gjør at det er lettere å integrere de unge spillerne. Det var en av de viktigste tingene. Jeg synes vi passer sammen fordi vi var enige om strategien, fordi min måte å spille fotball på passer til Strømsgodset, Strømsgodset spiller fremoverrettet angrepsfotball. Jeg synes også det er effektiv fotball. Vi utvikler, vi bygger klubb og jeg synes vi passer sammen på flere måter.

- Så er spørsmålet: Hvor gode kan Strømsgodset bli de kommende år?

- Jeg tror vi kan bli riktig gode, men det første målet er å redde plassen så fort som mulig. Og det gjør vi igjen med det vi har vært aller dyktigst til fra dag én – å ha de lange brillene på, men samtidig være i nuet. Og det å lære av hver enkelt situasjon og hver enkelt opplevelse. Vi står kun i dette fordi vi skal lære noe av det. Det skal vi fortsette med. Gjør vi det kommer også de andre tingene.

Daglig leder Dag Lindseth Andersen er henrykt over at Henrik Pedersen blir med på den videre reisen i Strømsgodset. Han gleder seg stort over den sportslige utviklingen som klubben har hatt det siste året – og tildeler Henrik en stor del av æren for det, sammen med Jostein Flo og øvrig team rundt sport.

- Henrik har vært en berikelse for Strømsgodset og en frisk tilvekst til norsk fotball. Fra første dag har han jobbet i tråd med klubbens strategi, han har vært uredd og tøff i valgene til tross for at presset har vært stort, han har vært tro mot egne prinsipper og ideer, han har skapt større verdi for klubben og bidratt til å løfte oss på flere plan i klubben. At Henrik nå blir med videre for å videreutvikle laget og bygge videre på det fundamentet som er skapt, er selvsagt av stor betydning for Strømsgodset. Vi ser lyst på fremtiden, sier Lindseth Andersen.

Henrik og familien blir værende i Drammen noen år til. Det er gode nyheter for SIF.
Henrik og familien blir værende i Drammen noen år til. Det er gode nyheter for SIF.

 

Annonse fra Eliteserien: