Henrik: - En kulturseier

Henrik Pedersen hyller kulturen i spillergruppa etter den sterke borteseieren mot FK Haugesund. Matchvinner Lars-Jørgen Salvesen fremhver moralen og mentaliteten til lagkameratene.

Annonse:

Flere viktige spillere er for tiden ute med skade og til denne kampen måtte Niklas Gunnarsson sone karantene. Som om ikke det var nok mistet vi Ari Leifsson, Ipalibo Jack og Kristoffer Tokstad med smeller i løpet av kampen. Så prekært var det at midtspiss Lars-Jørgen Salvesen måtte vikariere som midtstopper.

De 11 som avsluttet kampen hadde en gjennomsnittsalder på 22 år.

Likevel reiste Strømsgodset hjem fra en vanskelig bortekamp i Haugesund med tre poeng. Ufortjent var det heller ikke hvis man ser på antall sjanser. Foruten scoringene hadde Salvesen en kanon i tverrliggeren.

- Vi viser sterk moral og gir oss aldri. Vi klarer å være offensive i hodet. Gutta jobber knallhardt for hverandre hele veien. En skikkelig lagseier, sier Salvesen.


Han gjorde en feil forut for 2-2 og var skikkelig forbannet på seg selv. Et minutt senere scorer Salvesen vinnermålet.

- Jeg ville bare gjøre det godt igjen. Denne seieren trengte vi alle sammen – det var så viktig for hele klubben, sier sørlendingen.

Trener Henrik Pedersen reiste til Haugalandet med en klar plan som fungerte fra start. SIF kontrollerte store deler av 1 omgang. Men da den tredje skaden kom på Jack og vi måtte rokkere om igjen ble det tøft utover i 2. omgang på en tung gressbane.

- Vi er godt forberedt og spiller en flott 1. omgang i mange faser og kontrollerer kampen. Etter pause må vi forsvare eget mål i lange perioder, men guttene sto i mot. Det er kulturen som gjør at vi holder unna. Dette var en kulturseier av vårt unge lag på en vanskelig bortebane. Jeg er stolt av guttene. De leverer en voksen kamp, sier Henrik.

 

Annonse fra Eliteserien: