Hedres med stein på Folkeveggen

For to måneder siden gikk mangeårig SIF-supporter Bjørn Helge Andersen bort. Nå hedres han av sønnen Roger og barnebarnet Mats-Herman med egen stein på Folkeveggen.

Annonse:

Det første minnet Roger Andersen har fra Marienlyst er når faren Bjørn Helge og fedre til kompisene tok med guttungene på kamp. Det var på midten av 70-tallet. Fedrene møttes først oppe på Bikkjestøkket – deretter løftet de opp gjerdet slik at ungene krabbet under. Så gikk de selv bort til lukene og løste billett.

Dette var på midten av 70-tallet.

Roger husker enkelte detaljer som det var i går. Kompisgjengen lå på gresset ved siden av målet til legenden Inge Thun. Der så de matchen. Nærmest mulig sin helt.

Strømsgodset slo Os hele 6-1 den gangen i 1975. Arne Dokken bøttet inn mål. En gnist ble en ild for 10 år gamle Roger Andersen.

- Vi gikk og ventet på «Øyvind ismann» for å få tørris som vi rullet inn i programmet og lagde røyk av. Det var datidens Tifo, forteller Roger.

Far og sønn feirer seriegullet på Marienlyst.
Far og sønn feirer seriegullet på Marienlyst.

Faren Bjørn Helge var SIF-supporter så lenge Roger kan huske. Interessen og lidenskapen er ført videre i generasjoner. I dag sitter Roger i styret i GodsetUnionen på femte året, mens sønnen Mats-Herman er like ivrig. Deres største øyeblikk kom da Strømsgodset ble seriemester i 2013.

I slutten av februar døde Bjørn Helge Andersen etter kort tids sykeleie. Det var et hardt slag for Roger og Mats-Hermann. Nå har de bestemt seg for å hedre pappa og farfar med en stein på Folkeveggen.

I den anledning la Roger ut denne posten på sin Facebook-side.

«2 måneder pappa. Tiden går sakte fremover men vi alle savner deg. Går ikke en dag uten å tenke på deg. Her i Drammen er det en aksjon for å støtte fotballaget du var så glad i. Jeg minnes fotballkamper og ikke minst Cupfinalen i 1991 hvor vi sto sammen og så vårt kjære Strømsgodset vinne NM gull. Jeg og Mats-Herman bestemte oss for å hedre deg med en stein på veggen så du kan være der for evig!
Vi står der sammen med deg!
LEVE GODSET!»

94841038_3090324644353848_1703163620461903872_o

- Steinen var et forslag fra Mats-Herman. Han ønsket å hedre farfar på denne måten, forteller Roger.

Savnet etter faren er stort, men det varmer to blå hjerter at han nå får sin plass på Folkeveggen.

- Det blir en slags felles kjærlighet. Nå kan vi gå til Marienlyst, til veggen og ha en god tid sammen der, sier Roger Andersen.

Han hyller tiltaket med Folkeveggen og tror den kommer til å vokse seg enda større.

- Dette er bare starten. Det er flere som kan gjøre som oss og gi en stein til en som du har vært glad i som nå er borte. En som har vært mursteinen i ditt liv.

Sterkt engasjement

Roger Andersen blir både engasjert og litt emosjonell når han prater om dette. Faren Bjørn Helge bodde de 15-20 siste årene av sitt liv i Sverige, men forholdet til Strømsgodset forble like sterkt.

- Det ble etter hvert et avstandsforhold, men som fattern selv sa: Gammel kjærlighet ruster aldri.

Roger Andersen er blitt en veteran i supportermiljløet i Drammen. Og nesten mer ivrig for hvert år som går. I 2014 var Roger til stede på alle kampene – serie, cup og europacup.

- Da ble overrekt en signert fotball av Jørgen Horn i bortesvingen på Lerkendal. Det er hyggelig å bli satt pris på, sier Roger.

I 2014 fikk han også sin morsomste opplevelse på tur med Strømsgodset.

- Det sykeste jeg har vært med på var bortekampen mot Debrecen i Ungarn. Jeg husker vi fikk politieskorte fra Budapest og de rydda veien for at vi skulle komme trygt til stadion. Og så vant vi kampen 3-0.

Vi spør Roger hvorfor han bruker så mye tid og ressurser på Strømsgodset. Han svarer raskt og snur på det hele.

- Se heller den gleden Godset har gitt oss. Da må vi kunne gi litt tilbake. Det er mye gratis lykkepille i en fotballkamp, sier drammenseren.

Det har også vært nedturer, mange nedturer – og Roger har vært lei i perioder.

- Men da sier jeg igjen som fattern: Gammel kjærlighet ruster ikke. Du kommer alltid tilbake.

Strømsgodset takker Roger Andersen og Mats-Herman Bråten Andersen for støtten over mange år. Vi gleder oss til å se dere tilbake på Marienlyst.

#JegErMed

Annonse fra Eliteserien: