Håvard Beckstrøm til minne

Tidligere norgesmester og seriemester i Strømsgodset, Håvard Beckstrøm er død, 75 år gammel.

Annonse:

Håvard Beckstrøms navn er kjent for alle som har levd en stund og har et forhold til Strømsgodset og Marienlyst. Håvard var en av våre egne, en av våre helter og mestere fra den gang da.

Håvard kom til Strømsgodset fra Skiold før 1963 sesongen etter at han spilte i Drafn i sin barne- og ungdomstid. Han var med på det første opprykket da ungguttene begynte sin fantastiske ferd fra 4. divisjon til Norgestoppen. I 1964 avtjente Håvard tjeneste i fredsbevarende styrker i Midt-Østen før han i 1965 var tilbake i marineblått på Gulskogen. Slik ble han en del av klubbens historiske fremmarsj. Det ble nytt opprykk, nå fra 3. divisjon, før vi året etter, 1966, gikk opp enda en gang – nå til Eliteserien. Dette året snudde vi blant annet 0-3 til 4-3 mot Gjøvik/Lyn på Gulskogen og Håvard scoret et av de viktige målene. Han scoret også 2 ganger mot Lillestrøm da vi spilte vår mest målrike kamp noen sinne og vant hele 11-3 foran nesten 2000 mennesker Gulskogen.

Håvard Beckstrøm forble i Strømsgodset ut karrieren og selv om det ble færre kamper fra start etter hvert som klubben ble best i landet var han en viktig spiller og personlighet i gruppa og i laget. Han scoret sitt eneste eliteseriemål i 6-1 seieren mot Lyn i 1968. Håvard ble Norgesmester i 1969, og Norgesmester og Seriemester i tidenes Strømsgodset-år, 1970.

Håvard fikk nøyaktig 100 obligatoriske kamper i Strømsgodset og scoret 20 mål Han huskes best som en løpssterk midtbanespiller, en som rev og slet i motstanderen og jobbet hardt for laget.

Etter karriereslutt i 1971 begynte Beckstrøm å dømme, og forble i over to tiår i fotballmiljøet som dommer, dommerobservatør og veileder i Buskerud Fotballkrets. Hele tiden representerte han selvfølgelig Strømsgodset på en forbilledlig måte.   

Håvard var fram til det siste fast inventar på SIF Huset eller «på banen» som vi kaller det i Strømsgodset. Alltid hyggelig og velmenende, alltid lugn, rolig og omgjengelig. Håvard var en usedvanlig fin mann vi alle var veldig glad i.

Strømsgodset takker Håvard Beckstrøm for alle gode stunder og lyser fred over hans minne.

Håvard Beckstrøm bisettes fra Strømsgodset kirke, fredag kl. 1400. Klubben vil hedre hans minne før søndagens seriekamp på Marienlyst.


Ekte Kjærlighet
Rune Marthinsen
Strømsgodset

Annonse fra Eliteserien: