Hauger valgte Godset

Henning Hauger (31) vender tilbake til norsk fotball. Torsdag signerte midtbanesentralen en treårskontrakt med Strømsgodset.

Etter salgene av Mohammed Abu og Martin Rønning Ovenstad har ikke sportssjef Jostein Flo sløst unødvendig med tiden. Torsdag kveld tok han Henning Hauger i hånden og signerte en avtale som binder 31-åringen til Strømsgodset ut 2019.

Valget var ganske lett da henvendelsen kom.

— Henning Hauger
Hauger kommer til oss fra Elfsborg, der han har styrt midtbanen de siste fire sesongene. Nå er han klar for å gjøre det samme på Marienlyst.

-Vi er strålende fornøyd med å bringe Henning til klubben. Han har erfaring og lederegenskaper som vi trenger i midtbaneleddet, og han har kvaliteter som fotballspiller som passer godt inn i vår spillestil. Henning er en dyktig ballfordeler, har stor arbeidskapasitet og han er flink til å spille andre gode. En klok spiller og en fin type, sier Jostein Flo.


Henning Hauger sier at valget var enkelt da Godset på kom banen.

- Jeg har alltid sett på Godset som en godt drevet klubb. De har vært i norgestoppen de siste årene og satser hardt fremover. Valget var ganske lett da henvendelsen kom, sier Hauger.

Bærums-gutten har gått gradene i Stabæk, der han slo gjennom for fullt på midten av 2000-tallet. Han var sentral på et meget solid Stabæk-lag som vant Tippeligaen i 2008. Etter 184 kamper ble han solgt til den tyske klubben Hannover 96 sommeren 2011.

Oppholdet i Tyskland ble ikke optimalt og Henning gikk på et utlån til Lillestrøm i 2012-sesongen. I januar 2013 ble kontrakten med Hannover kansellert og midtbanesentralen skrev under for Elfsborg. I Borås har Henning Hauger vært en viktig brikke, og blant annet hjulpet klubben til cupseier i 2014. Han har spilt totalt 113 kamper for svenskene over en fireårsperiode. I sin siste sesong i Elfsborg var han lagkamerat med tidligere Godset-kaptein Jørgen Horn.

Henning Hauger har spilt 23 A-landskamper for Norge – den siste kom i 2011.

Vi ønsker Henning hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: