Hauger valgte Godset

Henning Hauger (31) vender tilbake til norsk fotball. Torsdag signerte midtbanesentralen en treårskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Etter salgene av Mohammed Abu og Martin Rønning Ovenstad har ikke sportssjef Jostein Flo sløst unødvendig med tiden. Torsdag kveld tok han Henning Hauger i hånden og signerte en avtale som binder 31-åringen til Strømsgodset ut 2019.

Valget var ganske lett da henvendelsen kom.

— Henning Hauger
Hauger kommer til oss fra Elfsborg, der han har styrt midtbanen de siste fire sesongene. Nå er han klar for å gjøre det samme på Marienlyst.

-Vi er strålende fornøyd med å bringe Henning til klubben. Han har erfaring og lederegenskaper som vi trenger i midtbaneleddet, og han har kvaliteter som fotballspiller som passer godt inn i vår spillestil. Henning er en dyktig ballfordeler, har stor arbeidskapasitet og han er flink til å spille andre gode. En klok spiller og en fin type, sier Jostein Flo.


Henning Hauger sier at valget var enkelt da Godset på kom banen.

- Jeg har alltid sett på Godset som en godt drevet klubb. De har vært i norgestoppen de siste årene og satser hardt fremover. Valget var ganske lett da henvendelsen kom, sier Hauger.

Bærums-gutten har gått gradene i Stabæk, der han slo gjennom for fullt på midten av 2000-tallet. Han var sentral på et meget solid Stabæk-lag som vant Tippeligaen i 2008. Etter 184 kamper ble han solgt til den tyske klubben Hannover 96 sommeren 2011.

Oppholdet i Tyskland ble ikke optimalt og Henning gikk på et utlån til Lillestrøm i 2012-sesongen. I januar 2013 ble kontrakten med Hannover kansellert og midtbanesentralen skrev under for Elfsborg. I Borås har Henning Hauger vært en viktig brikke, og blant annet hjulpet klubben til cupseier i 2014. Han har spilt totalt 113 kamper for svenskene over en fireårsperiode. I sin siste sesong i Elfsborg var han lagkamerat med tidligere Godset-kaptein Jørgen Horn.

Henning Hauger har spilt 23 A-landskamper for Norge – den siste kom i 2011.

Vi ønsker Henning hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: