Hat-trick i storseier

Mustapha Fofana (18) banket inn tre fulltreffere da Team SIF slo Valdres 4-0.-

Annonse:

Den atletiske spissen har lagt en alen til sin vekst denne sesongen og står med 13 mål på 12 kamper for Team SIF og G18. I forrige uke fikk Fofana også sin offisielle A-lagsdebut som innbytter i cupkampen mot Ullern.

Mandag kveld var 18-åringen i aksjon for Team SIF mot tabelljumbo Valdres. Der slo han til med hele tre fulltreffere. Det siste målet i 4-0 seieren satte en Valdres-spiller i eget nett.

Fofana var rett og slett uhåndterlig for gjestene og spesielt mot slutten tok han virkelig for seg med to mål siste kvarteret.

Kampen ble for øvrig spilt på Åssiden kunstgress grunnet bytte av kunstgress på Marienlyst. Toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken, som leder Team SIF i kamp, oppsummerer slik:

- Vi gjør en brukbar kamp og periodevis veldig bra. Vi har noen angrep mot Valdres som det er høy klasse over. Vi har slitt litt i siste fase av angrepene i de siste kampene, så da er det veldig deilig å banke inn fire mål i dag. Vi må jobbe videre med dette og må heve normalen vår. Vi holder også nullen og det er alltid deilig.

Lundebakken benytter også anledningen til å rose tremålsscoreren.

- Fofana har vært på gang i det siste og scoret i de siste tre kampene for Team SIF. Fofana har et ganske bredt ferdighetsregister. Han er godt en mot en rettvendt, god til å løse situasjoner under press og solid fysikk og timing på dødballer. Nå blir det viktig for ham å maksimere disse ferdighetene. Samtidig har han selvfølgelig også ting han må jobbe med for å ta nye steg. Det blir spennende å se hvor langt han tar det, sier klubbens toppspillerutvikler.

Team SIF ligger på 5. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 - med 13 poeng på 7 kamper.

Kampfakta:
Team SIF-Valdres 4-0 (1-0)

Åssiden kunstgress
Mål: 1-0 Mustapha Fofana (28), 2-0 Selvmål (61), 3-0 Fofana (74), 4-0 Fofana (88)
Team SIFs lag: Morten Sætra - Fredrik Carson Pedersen, David Campher (Jens Mannhart Hoff i 7 min), Sondre Fosnæss Hanssen, Andreas Nyhagen (Tobias Bjørnstad i 23 min) - Hasan Duman, Mathias Fjeld Gulliksen, Kreshniq Krasniqi (Sebastian Pop i 4 min) - Tobias Fjeld Gulliksen (Ole Kristian Bergem Enersen i 10 min), Mustapha Fofana, Aleksander Biermann Stenseth (Adrian Granåsen Hjelvik i 10 min)

Annonse fra Eliteserien: