- Har vært noen tøffe dager

Onsdag var Kreshnik Krasniqi tilbake på treningsfeltet for første gang siden han testet positivt for Covid-19. Se intervju med midtbanespilleren her.

Annonse:

19-åringen ble smittet i forbindelse med landslagsoppdrag i Kosovo for to uker siden. Etter to negative tester i Pristina, testet han positivt ved ankomst på Gardermoen.

Kreshnik måtte dermed i 10 dagers isolasjon på karantenehotell i Drammen. Der ble han sittende uten nærkontakt med noen, han var ikke ute av døra en eneste gang og fikk daglig oppfølging av smittevernteamet i Drammen kommune og klubbens medisinske apparat.

Etter de 10 dagene har Kreshnik vært hjemme og gradvis økt aktivitene. Onsdag var han tilbake på Marienlyst for første gang siden han reiste til Kosovo på landslagssamling. Kreshnik gjennomførte en halv økt.

- Det er veldig deilig å være tilbake. Endelig kan jeg komme tilbake til hverdagen min. Det har vært noen tøffe dager i karantene og isolasjon, sier Kreshnik Krasniqi, som står med fem innhopp så langt denne sesongen.


Slik beskriver han dagene som ledet opp til den positive Covid-19-testen.

- Vi var på hotellet i Kosovo og alle spillerne testet negativt etter den første kampen. Så var det fem stykker som slo ut på den andre testen to dager før kampen mot Andorra. De ble da satt i isolasjon, mens resten av testene var negative. De gutta som testet positivt har tydeligvis tatt det med seg fra klubbene sine, de hadde ingen symptomer de heller. Men jeg har jo hengt med de gutta og da jeg testet på Gardermoen slo den ut positivt.

- Så havnet du på karantenehotell i Drammen og der ble du sittende pal i 10 lange dager?

- Ja, det var 10 veldig lange dager. Det var ikke så mye annet å gjøre enn å sitte og se i veggen og kanskje litt på Netflix. Det var veldig kjedelig.

- Nesten som en mental test?

- Ja, det vil jeg påstå. Det var absolutt en mental test. Det var som å sitte i fengsel. Nå er det å veldig godt å komme ut og være tilbake på feltet.

- Var du på noe tidspunkt dårlig?

- Nei, jeg følte ingen store symptomer. Bare litt hodepine, egentlig hver dag. Ikke noe mer enn det. Men kroppen begynte å verke etter å ha aktivitet. Nå er jeg tilbake og skal bygge meg sakte, men sikkert opp.

- Hva får du nå gjort av trening?

- Det var halv økt i dag. Det viktigste var å kjenne på ballen og få touchen tilbake. Det var litt uvant, men det tar meg 2-3 dager så er jeg fit igjen. Jeg håper jeg får bidratt med det jeg kan.

Annonse fra Eliteserien: