Han er ny G19-trener

Tomas S. Halvorsen (30) er ansatt som ny hovedtrener på G19-laget. Han kommer til Strømsgodset etter fire år år som toppspillerutvikler og assistenttrener i Ull/Kisa.

Annonse:

I jula ble det klart at Hans Erik Ødegaard gir seg som trener for G19 til fordel for hovedtrenerjobben i Sandefjord Fotball. Etter det har utviklingsjef Harald Johannessen behandlet søknader og snakket med aktulle kandidater.

Etter syv intervjuer sto han igjen med tre stykker som skulle gjennom en ny intervjurunde, samt en praktisk økt på feltet med juniorlaget. Til slutt endte den grundige prosessen med at Tomas S. Halvorsen ble tilbudt jobben.

- Det var en stor søkermasse til jobben. Tomas var en av tre som ble videre i andregangsintervju og vi landet på han etter en helhetlig vurdering. Tomas vet hva som kreves i et toppfotballmiljø etter fire år som assistenttrener og toppspillerutvikler i Ull/Kisa. Med Tomas får vi en trener med stor tilstedeværelse og kunnskap om spillerutvikling, sier Johannessen.

Første økt mandag

Mandag hadde Eidsvold-mannen sin første økt med G19-laget. Han er veldig fornøyd med å være på plass og gleder seg stort til å bli en del av fagmiljløet på Gulskogen.

- Jeg synes Strømsgodset er en veldig spennende klubb. De står for mye av det samme som jeg står for og jeg tror dette er god match, sier Halvorsen.

Tomas hadde sin første økt som G19-trener på mandag.
Tomas hadde sin første økt som G19-trener på mandag.

Halvorsen har vært i assistenttrener i Obosliga-klubben Ull/Kisa de siste fire sesongene, under henholdsvis Vegard Skogheim og Trond Fredriksen. I to av disse årene har han også hatt rollen som toppspillerutvikler. I denne perioden av seks spillere tatt steget opp i A-stallen til Jessheim-klubben og fem av dem har fått aldersbestemte landskamper. Ull/Kisa har i det hele tatt vært dyktige på utviklingsarbeid de siste årene.

På den akademiske siden har Tomas S. Halvorsen tatt UEFA A-lisens, samt FA Youth Award, som er trenerutdanning i det engelske fotballforbundet. Tomas har en bachelor i idrettspsykologi fra Leeds Metropolitan University og en mastergrad i idrettsvitenskap (Athletic Development og Peak Performance) fra universitetet i Southampton.

Tomas S. Halvorsen kommer med andre ord til SIF-jobben med både en praktisk og pedagogisk tilnærming og ikke minst stor sult.

Hva gjør de beste?

- Det er en spennende mastergrad han har i peak performance – det å gjøre de beste enda bedre. Det er en kjempeutfordring og der tror vi Tomas vil hjelpe oss, sier Johannessen.

- Det er en idrettsvitenskapelig utdannelse siktet mot toppidrett. Det går på hvordan de beste tar det siste steget. Hva gjør de beste annerledes enn resten, forteller Tomas S. Halvorsen.

I klubbhåndboka til utviklingsavdelingen står det at Strømsgodset skal være best i landet på individuell oppfølging og prestasjonskultur. Det er naturligvis noe som forplikter. Men Halvorsen tar utfordringen på strak arm.

- Det vil forhåpentligvis legge et godt grunnlag slik at gutta kan ta eierskap og løfte seg det siste kneppet opp. Det er der jeg tror og håper jeg har referanser på hva som kreves og hvor lista ligger, sier den nye G19-treneren.

I god SIF-ånd prater han også om mennesket bak spilleren. Det er noe fotballtreneren Tomas S. Halvorsen er svært opptatt av.

-  Som trener for rekruttlaget er det spillerutvikling og enkeltmennesket det handler om. Det jeg håper å få til er å la spillerne utvikle seg individuelt og komme så langt de vil, sier han.

Strømsgodset ønsker Tomas S. Halvorsen hjertelig velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien: