Lage Sofienlund

Han blir ny utviklingsleder

Lage Sofienlund er ansatt som ny utviklingsleder i Strømsgodset Toppfotball. Han starter i jobben med umiddelbar virkning.

Annonse:

Da det ble klart at Haakon Lunov slutter som utviklingssjef tok klubbledelsen raskt affære. Nå kan vi bekrefte at Lage Sofienlund skal lede Strømsgodsets utviklingsarbeid inn i en spennende fremtid.

28-åringen fra Konnerud har det siste året vært leder for samfunnsansvar i klubben. I denne rollen har Lage markert seg som både skapende og samlende, og han har utvist gode lederegenskaper i samarbeid med flere viktige aktører i distriktet.

Han er også mannen bak nysatsingen GodsetAkademiet, der Strømsgodset skal bidra med trenerkrefter ute i ti lokale klubber. Lage har også vært tett involvert i samarbeidet med NFF Buskerud om den nye spillerutviklingsmodellen som ble lansert i forrige uke.

Lage Sofienlund har tidligere jobbet som sportslig leder i Konnerud Idrettslag. I våres fullførte han en mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i coaching og psykologi ved Norges Idrettshøgskole.

Derfor ble han ansatt

- Lage har lederegenskaper som vi anser som viktig i denne stillingen. Han er samlende, strukturert og har stor arbeidskapasitet. Lage har opparbeidet seg god kjennskap til klubben og hva vi står, og har motivasjon og kunnskap til å drive utviklingsavdelingen videre. Det er heller ingen ulempe at han har lokal tilhørighet, sier sportssjef Jostein Flo.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne ansette Lage Sofienlund som leder for Strømsgodsets utviklingsavdeling. Som klubb ønsker vi å ha et høyt fotballfaglig nivå i vårt utviklingsmiljø, men vi ønsker også å fokusere sterkt på utvikling av holdninger og gode grunnverdier hos våre yngre spillere, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

- Samtidig har vi sett at vi har et forbedringspotensial når det gjelder samarbeid med fotballkrets, breddeklubber og skolemiljøet. For å nå våre ambisiøse mål når det gjelder utvikling av spillere fra egne rekker, er det viktig at vi nå samler alle gode krefter i og rundt Strømsgodset. Vi er overbevist om at Lage vil lede dette arbeidet på en måte som vil få utviklingsmiljøet vårt til å fremstå som svært attraktivt for spillere og trenere med ambisjoner, sier han videre.

En felles visjon

Lage Sofienlund har en ydmyk tilnærming til sin nye jobb, men samtidig klare visjoner for hva han ønsker å oppnå.

- Jeg er sabla glad og stolt over bli vist denne tilliten. Jeg er imponert over hvor godt det jobbes i klubben og er ydmyk over få lov til å være en del av dette fremover. Nå skal vi jobbe sammen mot en felles visjon i henhold til klubbens strategiplan. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Lage Sofienlund

Drammenseren er opptatt av å skape en best mulig hverdag for talentene i distriktet. Han er veldig tydelig på at samarbeid med fotballkrets, Drammen toppidrett og distriktets mange breddeklubber er en nøkkelfaktor for å lykkes med utviklingsarbeidet i Strømsgodset. 

- For meg er Strømsgodset først og fremst hele byens lag og regionens stolthet. Gjennom det er det viktig at unge fotballgutter i denne regionen får muligheten til å jakte fotballdrømmen i den lokale toppklubben. Jeg brenner for at utviklingsavdelingen i Godset skal ha en god relasjon med lokalklubbene rundt oss. Jeg har også stor tro på at samarbeidet med fotballkretsen, Drammen toppidrett og de lokale breddeklubbene har et potensial som ennå ikke er tatt ut, sier Lage.

Godt drevet avdeling

Han påpeker at utviklingsavdelingen i Strømsgodset er blitt drevet godt gjennom mange år av flinke folk. Det er blitt skapt en god kultur. Nå ønsker Lage å ta med seg det beste fra dette, samtidig som han vil gjøre enkelte grep og justeringer.

- Det er alltid rom for forbedringer. Vi kommer tilbake til både struktur og trenerkrefter i neste års utviklingsavdeling så snart vi har dette klart, sier han.

Lage Sofienlund vil fortsette i jobben som leder for samfunnsansvar ut året. Klubben er nå i gang med å finne hans etterfølger. Strømsgodset vil satse videre med uforminsket styrke på det viktige arbeidet som gjøres ut mot lokalsamfunnet.

Annonse fra Eliteserien: