Han blir ny rekruttrener

Øyvind Thorsen ble først engasjert som hovedtrener på EliteAkademiet. Nå er det i stedet klart at 44-åringen ansettes som ny rekruttlagstrener etter Vitor Gazimba.

Annonse:

Øyvind Thorsen kommer til Strømsgodset fra jobben som konstituert organisasjonssjef/daglig leder i Buskerud idrettskrets. Han har hatt sitt daglige virke på Idrettens hus siden 2008.

Nå skal Øyvind for første gang gå all in på en fulltidsjobb i fotballen. Han har signert en 2-årskontrakt og gleder seg stort til å komme i gang.

- Dette er en fin utfordring. Jeg har hatt lederjobb i idretten i mange år og fotballen som hobby og jeg har kjent en stund på at jeg har hatt lyst til å jobbe med fotball på fulltid. Ikke minst den perioden jeg skrev A-lisensen, forteller Øyvind Thorsen.

Han ser frem til å bygge videre på det gode arbeidet som Vitor Gazimba og Kjetil Lundebakken har gjort de siste årene. Sistnevnte, som er ny toppspillerutvikler, vil Øyvind samarbeide tett med. Både på feltet og i kamp. De skal blant annet lede Team SIF sammen i kamp.

Et kompetanseløft

Leder for utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund, har vært på utkikk etter en ny hovedtrener for juniorene i rekruttstallen etter at det ble klart at Vitor overtar Kongsvinger. Han kjenner Thorsen godt fra før og mener hans lederegenskaper vil være et løft for hele klubben.

- Det her er en god ansettelse for Strømsgodset. Her får vi inn en erfaren idrettsfagmann. Øyvind har en rik bakgrunn innenfor idrettsmiljøet. Å få han inn på heltid vil bidra til et kompetanseløft i klubben, sier Sofienlund.

- Øyvind har jo allerede vært i gang som trener på EA en stund og har gjennom det blitt kjent med oss. Det er også en fordel. Vi er veldig trygge på hva vi får. Øyvind er en god leder med evnen til å skape en sterk trenings- og prestasjonskultur der spillerne vil forstå viktigheten av å bidra positivt inn i et utviklingsmiljø. Jeg opplever Øyvind sterk i denne typen kulturarbeid. Øyvind er opptatt av og dyktig til å jobbe en til en med spillere. Dette både på treningsfeltet og utenfor. Det vil bli viktig for oss fordi individuell oppfølging av enkeltspillere er satt på dagsorden som et felt vi som klubb ønsker å bli bedre på.

Høyt nivå i gruppa

Øyvind Thorsen er opptatt av faget og går til jobben med et sterkt ønske om å være en dedikert og tydelig trener for juniorspillerne i Strømsgodset. Han ser frem til å dele av sin kunnskap, men samtidig også lære en hel del selv.

Øyvind er en type som hele tiden ønsker å tilegne seg ny kunnskap.

Han mener mye ligger til rette for videre fremgang i rekruttstallen.

- Det er høyt nivå på spillergruppa og det gjelder å finne den gode balansen mellom å utvikle enkeltspillere som er på jakt etter proffkontrakt og samtidig minne om at fotball er et lagspill, sier Thorsen.

44-åringen er oppvokst på Tranby og spilte barnefotball i Lier, blant annet sammen med Thomas Røed. I 1992 ble Øyvind interkretsmester for junior med Strømsgodset. På det laget spilte blant annet Kenneth Karlsen og Hans Erik Ødegaard. Sistnevnte er for øvrig engasjert som spillerutvikler på G16-laget. Øyvind har tidligere trent Vestfossen i 3. divisjon og har mange års erfaring som aldersbestemt trener.

Annonse fra Eliteserien: