GU bytter tribune i 2019

Fra og med neste sesong skal GodsetUnionen stå på Kiwi-tribunen. Årsaken til flyttingen er et ønske om å fornye og forbedre kampopplevelsen på Marienlyst.

Annonse:

Etter en lengre prosess er det nå bestemt at GodsetUnionen bytter tribune i 2019. På et åpent tribunemøte i 2016 ble det besluttet at GU skulle jobbe for flytting til den gamle Klokkesvingen – som nå heter Kiwi-tribunen. På årsmøtet til GodsetUnionen var det enighet om at styret skulle gå videre med dette arbeidet.

Ledelsen i Strømsgodset har valgt å oppfylle dette ønsket fra supporterklubben.

- Styret i GU har jobbet med et prosjekt i forhold til det å flytte til motsatt tribune over noe tid. Når de nå har konkludert med at de ønsker dette, vil vi som klubb legge til rette for at dette kan gjennomføres, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Vil gjøre GU bedre

Den viktigste årsaken til dette er at det er langt bedre akustikk på denne tribunen. GodsetUnionen ønsker ikke lenger å gi bort den beste supportertribunen til bortefansen.

- Vi ser naturligvis frem til et enda større trykk fra klubbens trofaste supportere når de flytter til en tribune med bedre akustikk. Vi håper GU vil trives på sin nye tribune og at resten av publikum vil sette pris på et enda mer hørbart og synlig bidrag fra supporterne, sier Lindseth Andersen videre.

GodsetUnionen har sågar hatt med lydtekniker på Marienlyst for å sjekke hvorvidt lydforskjellen er så stor som de hadde mistanke om. Lydprøvene bekreftet denne teorien.

I følge tribunesjef Truls Waaktar Schøne vil publikum merke betydelig forskjell fra neste sesong. Han er overbevist om at bytte av tribune vil forbedre stemningen og den totale kampopplevelsen på Marienlyst mange hakk.

- Jeg gleder meg enormt til tribunebytte noe som vil gjøre GodsetUnionen bedre med en gang. Trykket vill bli enormt og lyden vil bære over matta og ikke ut og rett opp som på dagens tribune, sier en entusiastisk tribunesjef.

Større og høyere

I tillegg til selve lyden er det også andre fordeler med å flytte over til Kiwi-tribunen, i følge Truls Waaktar Schøne. Denne tribunen er bedre tilrettelag for Tifo, større bannere og mosaikkmuligheter. Tribunen er større og høyere og man får her samlet GodsetUnionen på midten, kontra nåværende løsning der fansen står for langt fra hverandre.

Bakdelen med flyttingen er at Strømsgodset ikke lenger vil videreføre tradisjonen om å spille mot egne supportere i 2 omgang. populært omtalt som "mot ælva i annen". Man vil i stedet spille med et voldsomt trykk fra egne supportere i ryggen.

Leder av GodsetUnionen Thor Arne Hanssen forteller at det har vært diskusjoner om fornyelse og utvikling opp mot tradisjoner, men mener at beslutningen er godt forankret i supporterklubben. Han er glad for at klubben legger til rette for at GU nå kan flytte.

- Jeg er sikker på dette vil gjøre GodsetUnionen bedre og bidra til mer trøkk på Marienlyst, slik at det blir mer attraktivt å gå på kamp. Vi er veldig fornøyd med dette, sier Hanssen.

Organisering av den nye tribunen starter på nyåret.

Annonse fra Eliteserien: