Godt tak på FKH på Marienlyst

Siden Godsets retur til Eliteserien i 2006 har FK Haugesund kun fått med seg poeng fra Marienlyst ved to anledninger. Vi har tatt en tur i arkivet og sett på historikken mellom de to lagene.

De elleve oppgjørene mellom lagene på Marienlyst har endt med ni hjemmeseire, én uavgjort og én borteseier – og en total målforskjell på 30-10.

Mange av oppgjørene er også minnerike kvelder på Marienlyst. Størst av alt er selvfølgelig møtet i 2013, der Strømsgodset i siste serierunde sikret seriegullet med 4-0-seier over bronsevinner Haugesund. Ola Kamara (2), Stefan Johansen og Øyvind Storflor scoret målene den gangen.

I sølvsesongen 2015 vant vi hele 5-0 da FKH gjestet Gamle Gress. Den gangen ledet vi 4-0 allerede etter 40 minutter, før Mohammed Abu fastsatte resultatet til 5-0 et kvarter før slutt. Målene før pause ble scoret av Lars Vilsvik og Nana Boateng, samt en dobbel fra Marco Tagbajumi i det som var hans debut på Marienlyst.

Mellom de to oppgjørene møtte vi dem også i David Nielsens første kamp som Godset-trener, da de to lokale heltene Iver Fossum og Martin Ødegaard snudde gjestenes tidlige 1-0-ledelse til 2-1-seier.

Vi slo dem også i serieåpningen både i 2017 og 2019. I 2017 vant vi 3-1 etter scoringer av Tagbajumi (2) og Marcus Pedersen, og i 2019, det seneste oppgjøret mellom lagene på Marienlyst, vant vi 3-2 etter mål av Pedersen, Johan Hove og Mos Abdellaoue.

FKHs eneste seier i denne perioden kom i 2018, da Ibrahima Wadji scoret kampens eneste mål.

De siste årene har vi også god statistikk borte mot Haugesund, og Wadjis matchvinnerscoring i 2018 sikret én av kun to FKH-seire mot oss siden 2015.

I 2016 vant vi 2-0 på Marienlyst og spilte 1-1 på bortebane. I 2017, da vi som nevnt slo dem 3-1 i serieåpningen, slo vi dem også 3-1 på høsten, i perioden da vi vant åtte kamper på rad – som forøvrig er klubbrekord.

Året etter tapte vi begge seriekampene, men vant til gjengjeld kvartfinalen i cupen borte mot FKH, i kampen som best huskes for Morten Sætras strålende prestasjon i sin A-lagsdebut.

Søndagens kamp blir første møte med FK Haugesund på Marienlyst etter at Henrik Pedersen tok over, men 42-åringen har allerede rukket to oppgjør på Haugesund stadion. I fjor endte det 2-2 etter to mål av Lars-Jørgen Salvesen, og tidligere i år vant vi 3-2 etter at samme mann stanget inn det avgjørende målet på overtid, etter det som var en berg-og-dal-bane av en fotballkamp.

Vi gleder oss til et nytt oppgjør mot FKH, og håper på å opprettholde den gode statistikken – for nå er det virkelig på tide med en trepoenger igjen.

Strømsgodset - Haugesund har avspark 17:00 på søndag, og vises på Eurosport Pluss, Eurosport Player og Dplay.