- Godt forberedt til kampen

Mandag kveld venter Sarpsborg 08 på bortebane. Vi har tatt en prat med noen av spillerne om forventninger og forberedelser til kampen.

Annonse:

- Ingen spillere skal gå ut på den banen og ikke vite hva de skal gjøre, sier Muhamed Keita.

Etter fysisk tøffe og intense dobbeltøkter tirsdag og onsdag, har treningene på torsdag, lørdag og søndag vært mer taktiske og kampforberedene.

Hovedtrener Henrik Pedersen og hans team har analysert mandagens motstander og kommet opp med en kampplan som skal gjøre det vanskelig for hjemmelaget.

- Vi har gått gjennom hver eneste fase av spillet. Det er sjelden man får så mye info om en motstander og hva eget lag skal gjøre, og det er ikke mange trenere som klarer å formidle til en spillergruppe på en så god måte som vi har gjort denne uka. Det er lenge siden jeg har vært bedre forberedt til en fotballkamp, sier Keita.

Og fastslår:

- Sarpsborg-kampen kommer til å bli vår beste så langt denne sesongen.

Nøye på detaljer

Keita påpeker at man aldri kan garantere for resultatet i fotball. Men drammenseren mener spillerne nå har gode forutsetninger for å kunne styre kampbildet i den retning som passer Strømsgodset best.

- Det er så utrolig viktig å være nøye på alle de små detaljene. Det trenger spillerne for å føle seg enda tryggere. Vi har kommet langt denne uka, sier Keita, som opplever at det er en spillergruppe som går trygge til kamp i Sarpsborg.

Martin Rønning Ovenstad bekrefter at det har vært mye fokus på taktiske ting de siste dagene og ikke minst på at man skal gjøre det sammen. Det er selve nøkkelen til suksess i denne spillestilen. Flere skal jobbe hardere sammen.

- Jeg tror alle vet hvor de skal løpe. Vi har gått gjennom alt til minste detalj, sier liungen.

Han forteller om en uke som har vært krevende – på en positiv måte. Det er en skjerpet spillergruppe som suger til seg læring hver dag.

- Det er mye nytt både fysisk og mentalt. Vi må være på hele tiden og det er høy intensitet, sier Ovenstad.

Tokstad er friskmeldt

Kristoffer Tokstad er friskmeldt igjen etter operasjon i hælen og klar for møtet med gamleklubben. Denne uka har han trent for fullt igjen.

- Det føles bra. Jeg har ikke vondt noen steder og da er det bare å kjøre på, sier kantspilleren.

Med fart, kraft og utholdenhet som sine styrker, kan denne spillestilen meget vel være som hånd i hanske for Tokstad. Han er i alle fall klar for å løpe, presse og stupe inn i bakrom.

- Vi må begynne å plukke poeng og da kan vi like gjerne starte i morgen, sier Kristoffer Tokstad.

En annen som føler seg stadig bedre er Muhamed Keita. Han har vært med på hardkjøret den siste uka og ikke stått over en eneste økt.

- Kroppen er fin. Dette kom på et perfekt tidspunkt for meg. Jeg gleder meg hver dag til trening og fremover vil jeg kunne påvirke kampene i større grad enn tidligere, sier Keita.

En riktig retning

Han forventer å se et enda tydeligere uttrykk på Strømsgodset i denne kampen. Keita er overbevist om at siste ukes treninger har gjort laget godt. 28-åringen mener denne måten å jobbe på vil gi resultater på sikt.

- Jeg tror vi har valgt en retning som er riktig for klubben, som er riktig for spillergruppa og som kler denne byen. Dette er en spillestil hvor vi skal angripe i 90 minutter. Jeg gleder meg til vi får dette til å sitte skikkelig. Det skal vi klare sammen, sier en tydelig inspirert Muhamed Keita.

Han gleder seg også over at mange supportere tar turen til Østfold mandag kveld for å støtte laget.

- Vi setter stor pris på alle som kommer. Dere skal vite at vi merker det og at vi ser dere, sier Keita.

Strømsgodset har møtt Sarpsborg 08 syv ganger på bortebane. Tre har endt med seier, tre uavgjort og ett tap. Fjorårets kamp endte med seier 1-0 etter straffescoring av Mos Abdellaoue.

Annonse fra Eliteserien: