GodsetAkademiet i gang hos Drafn

Tradisjonsrike Drafn er den seneste lokale breddeklubben som er blitt en del av GodsetAkademiet. Vi ble med på første økt oppe i Drafnkollen.

Annonse:


Seks måneder er gått siden vi rullet ut GodsetAkademiet – et prosjekt som innebærer at profesjonelle trenerressurser fra Strømsgodset Toppfotball reiser ut på besøk til lokale breddeklubber i distriktet. Målet er å bidra til økt aktivitet i disse miljøene (6-12 år) og utdanne flere Grasrot-trenere. Til nå har 11 klubber valgt å bli en del av Godset-Akademiet.

Foreløpige siste klubb ut er tradisjonsrike Drafn.

Nylig var vi på besøk oppe i praktfulle Drafnkollen da første økt med GodsetAkademiet ble gjennomført i strålende solskinn. Drafn har ligget nede med brukket rygg, men er nå flott fremgang – noe vi i Strømsgodset er veldig glade for.

Aktive lokalsamfunn

- Drafn er et flott eksempel på en lokalklubb som virkelig er blomstring for tiden, og som ikke bare driver fotballaktivitet, men som driver bydelsaktivitet og som virkelig har lyst til å engasjere seg i aktive lokalsamfunn i Drammen, sier leder for utvikling og samfunn i Godset, Lage Sofienlund.

Han roser Drafn for jobben de har gjort og håper at Strømsgodset kan komme inn og forsterke dette arbeidet.

- Det som er så fint med denne type samarbeid er at Strømsgodset kan få gitt noe tilbake til klubbene rundt oss. Vi har et fantastisk samarbeid med Drafn og Fjell om å utvikle et aktivt lokalsamfunn i hele Strømsø-åsen. Det at vi kan komme ut hit med GodsetAkademiet og bidra til at det blir mer aktivitet her oppe er noe vi synes er veldig fint. Så er det inspirerende og fint for oss å komme ut til lokalklubbene som gjør så mye fint som de gjør, sier han videre.

Etter at Drafn fikk en andel av overgangen da Muhamed Keita ble solgt fra Godset til Lech Poznan, har bydelsklubben brukt disse midlene til å muliggjøre nytt kunstgress i Drafnkollen. Det legger grunnlaget for yrende aktivitet i årene som kommer.

Glad for å få veiledning

Styremedlem i Drafn, Jørgen Røgeberg, mener det vil være veldig samlende for en klubb som Drafn å få til godt samarbeid med Strømsgodset. Han er trygg på at trenerne fra GA vil gi Drafn god rettledning i barnefotballen og bidra til økt aktivitet.

­- Strømsgodset er hele byens flaggskip og veldig mange barn og voksne ser opp til Strømsgodset. Med sin nye filosofi har klubben gått nye litt veier og strukket ut en hånd til alle idrettslag i nærområdet. Det ønsker vi å være med på og høste frukter av, sier han.

Jørgen Røgeberg og Eirik Fossen
Jørgen Røgeberg og Eirik Fossen

- Vi får en hverdag hvor vi er under en fin skolering, trenerne blir trygge fra starten av og det er stas å komme på trening når Strømsgodset er en del av treningene. Drafn har vært ganske råtne en periode, men nå har vi en veldig positiv og god fremgang. For å fortsette den trenger vi litt veiledning og da er det ingen bedre i områder til å hjelpe oss med det enn Strømsgodset, fortsetter Jørgen Røgeberg.

Dette prosjektet og samarbeidet er også noe som ville gledet hans far Jon Røgeberg. Jon var i sin tid en av hovedarkitektene bak utviklingsarbeidet i Strømsgodset og han var også veldig engasjert i gamleklubben Drafn, hvor han selv var aktiv i mange år. Jon gikk dessverre bort i 2015, men tankene hans om klubb- og spillerutvikling, og aktive lokalsamfunn, lever videre.

Roser breddeklubbene

Eirik Fossen er hovedtrener i GodsetAkademiet. Etter seks måneder ute i klubbene sitter han igjen med et veldig positivt inntrykk. Det har vært en god start, selv om ting alltid kan forbedres.

- Det er et så spennende konsept som vi trodde det skulle være. Responsen ute hos klubbene har vært positiv for det meste, i alle fall det jeg har oppfattet. Spillere, trenere og klubbledere har stort sett vært glade for å ha fått hjelp. Klubben er konstruktive og prøver å legge til rett for best mulig opplegg, sier han.

- Hva har gledet deg mest?

- Det som gleder meg mest er hvor mange flinke trenere og ledere som er ute i klubbene. Jeg er positivt overrasket over kvaliteten på arbeidet som gjøres. Det er allerede mye god barnefotball og så kan vi komme inn og bidra litt ekstra i det som skjer, svarer Eirik Fossen.

­Han er fornøyd med at GodsetAkademiet nå er i gang for fullt i Drafn og mener mye ligger til rette for masse flott aktivitet og idrettsglede i bydelen.

- Drafn er veldig spennende av flere grunner. Idrettslaget har ligget litt nede, men er nå på vei opp igjen. Da kan vi komme inn og gi det et lite ekstra boost, slik at vi får flere barn til å spille fotball her i Drafn. Drafn er også involvert på Fjell hvor vi også skal hjelpe til å drive barnefotball. Så det er flere sider av det prosjektet her oppe som er ekstra spennende. Det er veldig mange barn som bor her oppe og vi håper å involvere så mange barn som mulig i barnefotballen, sier Eirik Fossen.

Annonse fra Eliteserien: