Viking vant på Marienlyst

Godset hevet seg fra en svak 1. omgang – men et Viking-lag som sløste med sjansene før pause var effektive på overgangene det siste kvarteret.

Gjestene var det klart beste laget i de første 45, og mens vi kom til svært lite på siste tredjedel før pause skapte Viking flere gode målsjanser – dog uten uttelling.

Vi hevet oss etter pause, og fikk både strammet skruen litt defensivt og skapt et par gode målsjanser selv, men Viking er gode på overganger – og det beviste de igjen i kveld. Først da de tok ledelsen et drøyt kvarter før slutt, før de punkterte kampen sekunder etter at klokka hadde rundet 90 minutter.

Se høydepunktene fra kampen her.

Flere Viking-sjanser

Vikings første målsjanse kom etter et kvarters spill, da Veton Berisha ble spilt gjennom og kom alene mot Viljar Myhra. Viljar kom imidlertud ut og reddet avslutningen fra skrått hold.

I perioden som fulgte produserte gjestene flere store målsjanser. Zymer Bytyqi fant først Fredrik Torsteinbø foran mål, som headet utenfor – før Bytyqi selv prøvde seg fra drøye 20 meter. Avslutningen gikk i tverrliggeren før den ble klarert.

Vi slapp til mindre i siste halvdel av første omgang, men i minuttene før pause kom Viking til et par sjanser til. Først ved Adrian Pereira, som ble hindret av Viljar Myhra, før returen ble klarert av Sondre Fosnæss Hanssen.

Rett før den første omgangens slutt kom så Berisha seg til en ny avslutning etter at vi pådro oss brudd, men Viljar hadde god kontroll på avslutningen.

Bedre etter pause

Fem minutter etter hvilen kom så vår første mulighet. Etter fine kombinasjoner på siste tredjedel kom Johan Hove seg forbi Viking-forsvaret og til avslutning, men ballen gikk i nettveggen på feil side av stolpen.

Like etter kunne, og burde, Viking blitt redusert til ti mann. Viljar Myhra reagerte kjapt etter å ha plukket ned en ball, og banket til i retning Moses Mawa. Moses kom seg forbi Adrian Pereira, før han ble felt like foran 16-meterstreken – men dommer Steen vinket spillet videre.

Minutter senere ble Hove spilt frem foran mål, og fikk god retning på avslutningen – men den trillet i stolpen før den ble klarert av en Viking-forsvarer.

Vi gikk så inn i en mer rolig periode av kampen, før vi skapte et par halvsjanser et kvarter før slutt. Vi fikk derimot ikke uttelling på dem – og i stedet kom Viking på en overgang. Den ga full uttelling: Et innlegg foran mål som gikk via Ipalibo Jack og inn i det lengste hjørnet.

Tverrliggertreff like før slutt

Seks minutter før slutt var vi ekstremt nær utligning på vår største sjanse i kampen. Lars-Jørgen Salvesen headet et innlegg fra Halldor Stenevik tilbake foran mål, men Mikkel Maigaards heading fra fire-fem meter gikk i tverrliggeren.

Mens vi jaget på for utligningen på overtid kom Viking på en ny overgang – og innbytter Joe Bell doblet ledelsen til 2-0.

Vi klarte dermed ikke å bygge videre på 3-2-seieren over FK Haugesund sist, og står på 18 poeng etter halvspilt sesong.

Neste mulighet for poeng er lørdag om en uke, når vi gjester Brann i Bergen.

Hør hva Henrik og Johan Hove sa etter kampen.

Strømsgodset - Viking 0-2 (0-0)