Godset sikret plassen!

Tre minutter på overtid satte Mos Abdellaoue inn scoringen som sørget for at vi skal spille i Eliteserien også i 2019. Se høydepunktene her.

Etter 92 minutter med fotball på Nadderud lå Strømsgodset på kvalifiseringsplass. Men da trengtes som mest vant Lars Sætra hodeduellen i feltet – gjorde at Mos Abdellaoue enkelt kunne sette inn utligningen til 2-2 på Nadderud.

Det etter at Stabæk hadde vært i ledelsen to ganger. Det første ledermålet kom etter et drøyt kvarter, da Ola Brynhildsen og Stabæk fikk et høyst diskutabelt straffespark.

Franck Boli satte ballen i mål fra krittmerket, og sørget for at Strømsgodset lå på nedrykksplass for første gang denne sesongen – med 73 minutter igjen av sesongen.

Mos utlignet

Et snaut kvarter senere kom så utligningen, selvfølgelig fra Mos Abdellaoue. Etter et Stabæk-hjørnespark satte Morten Sætra i gang en overgang. Ballen havnet hos Tokmac, som spilte gjennom Mos, og spissen satte ballen kontrollert i mål alene med Stabæk-keeper Simen Lillevik.

Vi hadde et par muligheter like etter utligningen, før Stabæk tok mer over da det nærmet seg pause. Det ble imidlertid ikke scoring på noen av lagene, og det sto 1-1 til pause.

Stabæk tilbake i ledelsen

Ti minutter etter hvilen kom derimot scoringen for Stabæk. Aboubakar Keita raget høyest på et hjørnespark, og sendte Nadderud til himmels.

Utover 2. omgang begynte også resultatene i de andre kampene å sette seg. Mens Lillestrøm ledet 2-0 over Kristiansund, og dermed gikk mot fornyet plass i Eliteserien, gikk FK Haugesund etter hvert opp i en 3-1-ledelse over Start.

Med det var forutsetningene ganske klare for oss. Vi lå an til å måtte spille kvalifisering, men trengte kun én scoring for å sikre plassen.

Så kom scoringen...

Den kom. Den kom sent, men den kom.

Jakob Glesnes slo en lang ball mot Stabæks sekstenmeter, Lars Sætra vant hodeduellen, og Mos Abdellaoue kunne rolig pirke ballen i et nærmest åpent mål.

Langt ifra den vanskeligste ballen han har satt i mål, men garantert blant de viktigste.

Takket være den scoringen spiller Strømsgodset i Eliteserien også i 2019.

Stabæk - Strømsgodset 2-2 (1-1)
30. runde i Eliteserien, Nadderud stadion, 4 938 tilskuere
Mål: 1-0 Franck Boli (17.), 1-1 Mos Abdellaoue (31.), 2-1 Aboubakar Keita (54.), 2-2 Mos Abdellaoue (90.)
Gule kort: Franck Boli (STB)
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Vårt lag (4-2-3-1): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger - Amahl Pellegrino, Tokmac Nguen, Eirik Ulland Andersen - Mos Abdellaoue.
Innbyttere: Lars Sætra 10 min. for Amahl Pellegrino og Francisco Santos Júnior 4 min. for Herman Stengel.